Casestudy Testautomatisering

Testautomatisering kan bijdragen tot het snel en regelmatig inzicht krijgen in de kwaliteit van een systeem tegen acceptabele kosten. In deze casestudy laten we zien hoe we dit bij een opdrachtgever hebben gedaan. Deze opdrachtgever wil in verband met interne policy niet met naam genoemd worden.

Uitdaging

Squerist heeft bij deze opdrachtgever meerdere opdrachten uitgevoerd. In het algemeen bestonden deze opdrachten uit het inrichten van geautomatiseerd testen binnen Scrum teams. De doelstelling van één van deze teams was een Application Program Interface (API) voor het ontsluiten van gegevens voor andere interne teams en voor derden. Deze API was nodig omdat de oude ontsluiting niet toekomstbestendig was. De oude ontsluiting was te traag door het gebruik van verouderde, minder toereikende technologie. De uitdaging bestond uit twee delen; aan de ene kant moest de nieuwe ontsluiting goed getest worden, aan de andere kant moet dit geautomatiseerd worden, zodat continuous integration en continuous delivery (CI/CD) mogelijk werden.

 

Verder brengen

 

Om de uitdagingen op dit project het hoofd te bieden heeft de consultant van Squerist zowel de testset als het geautomatiseerd testen opgezet en geïmplementeerd. De basis vormt de testset, die in samenwerking met het team is opgezet. De testset heeft een 100% code coverage. De opdrachtgever was blij met deze aanpak omdat we zo zeker wisten dat de interface goed en volledig werkte. De testset is direct tijdens de ontwikkeling met behulp van Cucumber en eigen Java connectoren voor de API geautomatiseerd.

De organisatie was ondertussen ook bezig met het implementeren van CI/CD. De geautomatiseerde testset is daarom in de CI/CD pipeline geïmplementeerd. De Squerist consultant heeft niet alleen het geautomatiseerd testen framework opgezet, maar ook geïmplementeerd. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een snelle en volledige, geautomatiseerde test die in de CI/CD pipeline gehangen is.

 

Tijdens deze opdracht heeft Squerist ook security controls geïntroduceerd en de testdata AVG compliant gemaakt. De bijdrage van Squerist in dit team is dus breder geweest dan de opdracht was. Eigenlijk was de Squerist consultant in de praktijk tevens de kwaliteitsbewaker binnen het team. Hij pakte ook in overleg een aantal zaken buiten zijn eigenlijke opdracht op.

Maak kennis met Squerist

Verder brengen, dat is wat wij doen. In samenwerking met onze klanten en aangepast aan elke unieke vraag. Denk je dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen of wil je gewoon bij ons een keer een kop goede koffie komen drinken? Voel je vrij om contact met ons op te nemen en dan kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Squerist Expertise Koffie Opleidingen

"*" geeft vereiste velden aan

Naar de inhoud springen