Agile Transformatie

Onze specialisten begeleiden organisaties bij hun Agile transformatie en het optimaliseren van de Agile werkwijze. Onze specialisten ondersteunen jouw Agile journey op verschillende lagen binnen de samenleving. Van het creëren van bewustzijn ten aanzien van de beoogde verandering tot het implementeren van de Agile werkwijze. Door middel van coaching, trainingen en advies zetten we ons in om Agile te laten werken. Op deze manier kunnen we de klantwaarde binnen jouw context vergroten.

Team coaching en training  

De invoering van Agile brengt verandering met zich mee. Teams zijn vaak zoekende naar de juiste werkwijze en invulling van hun taken. De specialisten van Squerist helpen organisaties door middel van het aanbieden van trainingen en coaching. Wij helpen de teams hands-on met het inrichten van hun (Agile) processen en daarmee het verbeteren van hun output. Onze specialisten hebben kennis van en ervaring met verschillende Agile coaching methoden en technieken. We helpen de teams hun werkzaamheden te managen, effectief samen te werken en in kortere cycli waarde toe te voegen.

 Agile transformatie 

Om software sneller en gerichter naar productie te brengen en als (IT-)afdeling beter te kunnen voorzien in de behoefte van de business, is meer nodig dan teams die Scrum omarmen. Squerist begeleidt organisaties stap voor stap bij hun Agile transformatie. Onze methode houdt in dat we een geprioriteerde transitiebacklog opstellen met het managementteam en deze daarna met het transitieteam uitvoeren. Hierbij gaat aandacht naar het coachen van de teams, de samenwerking tussen de teams onderling en de samenwerking met de stakeholders. Daarbij leren de teams het beperken van de afhankelijkheden en het opleveren van werkende klantreizen. Het managementteam krijgt inzicht in de invulling van hun eigen rol in een Agile organisatie en wat ze kunnen verwachten van hun collega’s en medewerkers.

Optimalisatie 

Organisaties die op een Agile manier werken, merken vaak dat het nog niet optimaal loopt, zonder dat duidelijk is wat precies de oorzaken hiervan zijn. Onze specialisten nemen jouw organisatie systematisch onder de loep en implementeren samen met jouw team de verbeteringen. Denk hierbij aan onderdelen als Business agility, teamdynamiek, maar ook aan de werking van de Definition of Done en tooling dilemma’s.

Kom in contact