Robotic Process Automation (RPA)

RPA staat voor Robotic Process Automation. Robotic Process Automation (RPA) betreft de techniek die gebruikt wordt voor het automatiseren van bedrijfsprocessen met behulp van ‘robots’ (wat eigenlijk stukjes software zijn, geen echte robots). RPA betekent eenvoudig gezegd het automatiseren van werkzaamheden die nu nog handmatig uitgevoerd worden door medewerkers op de werkvloer. RPA is geschikt voor herhalende, procesmatige en op regels gebaseerde handelingen. Door RPA kunnen we repetitieve, tijdrovende en wellicht geestdodende werkzaamheden weghalen bij medewerkers, waardoor zij zaken op kunnen pakken die wegens tijdgebrek of complexiteit blijven liggen of waardoor de medewerker minder aan het beeldscherm gekluisterd zit.

Er bestaan tientallen platformen voor Robotic Process Automation, te veel om ze allemaal te kennen. Squerist heeft kennis van en ruime ervaring met een aantal veel gebruikte platformen, te weten:

Platformen Robotic Process Automation

De voordelen van Robotic Process Automation

Het implementeren van RPA kan zeer nuttig en efficiënt zijn. De medewerkers van een bedrijf kunnen hun tijd nuttiger gaan besteden. RPA wordt niet geïmplementeerd om medewerkers te vervangen, maar om tijd efficiënter in te delen. Zo krijgen medewerkers tijd voor andere belangrijke werkzaamheden die anders al snel blijven liggen. Door de implementatie van RPA komen er medewerkers vrij, win je werkkracht en zet je je menselijke workforce nuttiger in door het gebruik van robotic workforce.

 

RPA moet wel gemonitord worden. Medewerkers moeten dus leren hoe ze RPA technologie kunnen instellen en beheren. Gelukkig gaat RPA via de user interface. Dit betekent dat iedereen met een klein beetje technische kennis kan begrijpen hoe RPA werkt. Medewerkers kunnen dus eenvoudig zelf de RPA monitoren.

 

Het implementeren van RPA heeft verschillende voordelen. Door automatisering van werkzaamheden die eerst door mensen werden uitgevoerd, worden er minder fouten gemaakt en daalt de foutmarge. Daarnaast wordt het mogelijk om processen 24 uur per dag en 7 dagen per week te laten draaien.  Dit versnelt de processen. Bovendien kun je met één druk op de knop een rapportage maken. Daarnaast kun je dus medewerkers die eerst deze saaie, repetitieve taken moesten uitvoeren nu op essentiële taken plaatsen. Kortom, het implementeren van een RPA-robot in het proces zorgt ervoor dat de processen sneller en efficiënter zullen verlopen. Bovendien realiseert het betere controle over de doorlopende processen.

Onze oplossingen

tips

Adviseren

Squerist is geen leverancier van RPA.

Wel kunnen wij jou uitgebreid advies geven in de aanpak voor jouw bedrijf. Allereerst gaan wij dan bekijken welke processen je zou willen automatiseren. We inventariseren vervolgens hoe deze processen er nu uit zien. Aan de hand daarvan gaan we de processen verbeteren.

Implementatie RPA

Implementeren

Pas nadat al deze stappen uitgevoerd zijn, adviseren wij of je wel automatisering nodig hebt of dat jouw problemen opgelost zijn na de procesverbetering.

Wij zullen dus niet altijd adviseren om een RPA implementeren, we bekijken echt of je daar baat bij hebt en of jouw problemen verholpen worden door een RPA. We helpen je met het maken van keuzes richting het Proof of Concept.

team agile transformatie

Partnership

Als je besluit tot de implementatie van een RPA kunnen wij samen op zoek gaan naar een passend partnership.

Tijdens en na de implementatie kunnen wij de kwaliteit controleren. Wij hebben hier veel ervaring in en met onze kennis binnen testen en kwaliteit kunnen wij het traject kundig begeleiden tot het gewenste resultaat. 

Webinar over RPA

Zij kozen al voor vooruitgang

Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent.

De specialisten van Squerist waren hierin zeer flexibel. Zij hebben in de avonden en tijdens de vakantie continu tijd vrijgemaakt om dit proces voor Avans te begeleiden en te adviseren welke oplossingsrichtingen mogelijk waren.

Claudia Vreeswijk

Product Owner, Avans Hogeschool

De opdrachtgever was blij met deze aanpak omdat we zo zeker wisten dat de interface goed en volledig werkte.
De bijdrage van Squerist in dit team is breder geweest dan de opdracht was. Eigenlijk was de Squerist consultant in de praktijk tevens de kwaliteitsbewaker binnen het team.

Het succes kwam niet alleen door de testexpertise van Squerist, het kwam ook doordat de Squerist specialisten zowel met management en medewerkers van Enza Zaden als de leverancier goed hebben samengewerkt.

Ruud Groen

projectleider, Enza Zaden

Maak kennis met Squerist

Verder brengen, dat is wat wij doen. In samenwerking met onze klanten en aangepast aan elke unieke vraag. Denk je dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen of wil je gewoon bij ons een keer een kop goede koffie komen drinken? Voel je vrij om contact met ons op te nemen en dan kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Squerist Expertise Koffie Opleidingen

    Skip to content