Robotic Process Automation (RPA)

RPA staat voor Robotic Process Automation. Robotic Process Automation (RPA) betreft de techniek die gebruikt wordt voor het automatiseren van bedrijfsprocessen, met behulp van ‘robots’ (wat eigenlijk stukjes software zijn, geen echte robots). RPA betekent eenvoudig gezegd het automatiseren van werkzaamheden die nu nog handmatig uitgevoerd worden door medewerkers op de werkvloer. RPA is geschikt voor herhalende, procesmatige en op regels gebaseerde handelingen. Door RPA kunnen we repetitieve, tijdrovende en wellicht geestdodende werkzaamheden weghalen bij medewerkers, waardoor zij zaken op kunnen pakken die wegens tijdgebrek of complexiteit blijven liggen of waardoor de medewerker wellicht minder aan het beeldscherm gekluisterd zit.

Neem contact op

Er bestaan tientallen platformen voor Robotic Process Automation, te veel om ze allemaal te kennen. Squerist heeft kennis van en ruime ervaring met een aantal veel gebruikte platformen, te weten:

Platformen Robotic Process Automation

De voordelen van Robotic Process Automation

Het implementeren van RPA kan zeer nuttig en efficiënt zijn. De medewerkers van een bedrijf kunnen hun tijd nuttiger gaan besteden. RPA wordt niet geïmplementeerd om medewerkers te vervangen, maar om tijd efficiënter in te deel. Zo krijgen medewerkers tijd voor andere belangrijke werkzaamheden die anders al snel blijven liggen. Door de implementatie van RPA komen er medewerkers vrij en win je werkkracht. Zo komen deze medewerkers weer toe aan dingen die anders steeds blijven liggen. Door RPA te implementeren, zet je je menselijke workforce nuttiger in door het gebruik van robotic workforce.

 

RPA-robots moeten wel gemonitord worden. Medewerkers moeten dus leren hoe ze RPA technologie kunnen instellen en beheren. Gelukkig gaat RPA via de user interface. Dit betekent dat iedereen met een klein beetje technische kennis kan begrijpen hoe RPA werkt. Medewerkers kunnen dus eenvoudig zelf de RPA-robots monitoren.

 

Het implementeren van RPA heeft verschillende voordelen. Allereerst gaat de foutmarge van jouw bedrijf omlaag. Computers maken minder fouten dan mensen. Door automatisering van werkzaamheden die eerst door mensen werden uitgevoerd, worden er minder fouten gemaakt en daalt de foutmarge. Daarnaast wordt het mogelijk om processen 24 uur per dag en 7 dagen per week te laten draaien.  Dit versnelt de processen. Bovendien kun je met één druk op de knop een rapportage maken. Daarnaast kun je dus medewerkers die eerst deze saaie, repetitieve taken moesten uitvoeren nu op essentiële taken plaatsen. Kortom, het implementeren van een RPA-robot in jouw proces zorgt ervoor dat jouw processen sneller en efficiënter zullen verlopen. Bovendien krijg je betere controle over je processen.

Rene-van-Veldhuijzen

Rene van Veldhuijzen

r.vanveldhuijzen@squerist.nl

06-51828525

  Onze oplossingen

  tips

  Adviseren

  Squerist is geen leverancier van RPA.

  Wel kunnen wij u uitgebreid advies geven in de aanpak voor uw bedrijf. Allereerst gaan wij dan bekijken welke processen u zou willen automatiseren. We inventariseren vervolgens hoe deze processen er nu uit zien. Aan de hand daarvan gaan we de processen verbeteren.

  Implementatie RPA

  Implementeren

  Pas nadat al deze stappen uitgevoerd zijn, besluiten wij of u wel automatisering nodig heeft of dat u problemen al opgelost zijn na de procesverbetering.

  Wij zullen dus niet altijd een RPA-robot implementeren, we bekijken echt of u daar baat bij heeft en of uw problemen verholpen worden door een RPA-robot. We helpen u met het maken van keuzes richting het proefconcept.

  team

  Partnership

  Als u besluit tot de implementatie van een RPA-robot kunnen wij samen op zoek gaan naar een partnership.

  Na de implementatie kunnen wij de kwaliteit controleren. Wij hebben hier veel ervaring in en na een aantal testen kunnen wij eenvoudig de kwaliteit verbeteren. 

  Webinar over RPA

  Zij kozen al voor vooruitgang

  Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent.

  De specialisten van Squerist waren hierin zeer flexibel. Zij hebben in de avonden en tijdens de vakantie continu tijd vrijgemaakt om dit proces voor Avans te begeleiden en te adviseren welke oplossingsrichtingen mogelijk waren.

   

  Claudia Vreeswijk

  Product Owner, Avans Hogeschool

  De opdrachtgever was blij met deze aanpak omdat we zo zeker wisten dat de interface goed en volledig werkte.
  De bijdrage van Squerist in dit team is breder geweest dan de opdracht was. Eigenlijk was de Squerist consultant in de praktijk tevens de kwaliteitsbewaker binnen het team.

  Het succes kwam niet alleen door de testexpertise van Squerist, het kwam ook doordat de Squerist specialisten zowel met management en medewerkers van Enza Zaden als de leverancier goed hebben samengewerkt.

   

   

  Ruud Groen

  projectleider, Enza Zaden

  Maak kennis met Squerist

  Verder brengen, dat is wat wij doen. In samenwerking met onze klanten en aangepast aan elke unieke vraag. Denk je dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen of wil je gewoon bij ons een keer een kop goede koffie komen drinken? Voel je vrij om contact met ons op te nemen en dan kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen!

  Squerist Expertise Koffie Opleidingen