Artificial Intelligence

Artificial Intelligence (AI), of in het Nederlands kunstmatige intelligentie genoemd, is al ruim 10 jaar onderdeel van onze dagelijkse routines. We zijn ons er niet altijd van bewust, maar iedere dag nemen intelligente systemen beslissingen voor ons. AI wordt bijvoorbeeld ingezet voor de aanbevelingen van Netflix en Spotify, maar ook voor de resultaten van zoekmachines en de navigatie in de auto. Het zijn allemaal voorbeelden van hoe AI vandaag de dag al wordt ingezet. Ook de integratie van AI in jouw organisatie kan zeer efficiënt zijn.

Het waarborgen van kwaliteit met AI

Artificial Intelligence is bedoeld om menselijke intelligentie steeds beter na te bootsen. Eén van de grootste uitdagingen op het gebied van kwaliteit is de voorspelbaarheid van de AI-systemen, want als een AI-systeem steeds menselijker wordt, wordt hij ook steeds minder voorspelbaar. Hierdoor wordt het waarborgen van kwaliteit steeds complexer. Squerist kan je helpen bij het waarborgen van deze kwaliteit. Wij helpen organisaties bij het behalen van de best mogelijke kwaliteiten door de processen van AI te optimaliseren. Wij controleren of de AI-software voldoet aan de eisen die gesteld zijn.

 

Wij maken zelf geen AI-software. Wel helpen we bedrijven om processen zo volwassen mogelijk te maken. Daarnaast kunnen wij organisaties helpen met de volgende vragen:

 

 • Is de AI toepassing zoals jouw organisatie deze voor ogen heeft ethisch verantwoord?
 • Zit er een bias in de data, het model of proces?
 • Hoe waarborg je de transparantie van jouw AI?

 

Wij nemen als Squerist deel aan de Nederlandse AI Coalitie. Op die manier willen wij bijdragen aan initiatieven om Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden.

Marielle

Mariëlle van der Sluys

m.vandersluys@squerist.nl

MvdSluys

  Onze oplossingen

  Squerist Nieuws

  Squerist is geen leverancier van AI

  Wel kunnen we advies geven waar te beginnen voor jouw organisatie.

  Daarbij kijken we bijvoorbeeld naar de huidige processen en in hoeverre deze geschikt zijn voor een AI-toepassing of welke aanpassingen er eventueel nodig zijn.

  tempometer

  EU-risiconiveau AI

  Vanuit de Europese Unie is er wet- en regelgeving in de maak.

  Een eerste versie is in april 2021 vrijgegeven, waarbij alle AI-toepassingen onderverdeeld worden in vier risicocategorieën. Voor ieder niveau zijn er voorwaarden opgesteld waar een AI-toepassing aan moet voldoen. Voldoet een AI-toepassing niet, wordt deze door de EU als onacceptabel geacht. Wij kunnen organisaties niet alleen helpen bij het classificeren van het risiconiveau en de bijbehorende eisen, maar ook kunnen wij een bijdrage leveren aan de kwaliteitscontroles die uitgevoerd moeten worden. Voor de overige eisen, bijvoorbeeld op het gebied van legal, kunnen wij indien gewenst vertrouwen op onze partners uit de NL AIC om daaraan bij te dragen.

  opleiden

  Opleiden

  Vanuit ISQI is er een examen beschikbaar voor Software testing and AI.

  Vanuit Squerist zijn wij als één van de weinige partijen in Europa gecertificeerd trainer voor deze cursus. Voor testers kunnen we de volledige training aanbieden, waarbij we zowel de basisbeginselen van AI leren als ook hoe een AI getest kan worden. Ook leren wij je hoe AI ingezet kan worden ter ondersteuning van (geautomatiseerd) testen. Hierna kun je het bijbehorende examen halen. Voor overige rollen binnen je organisatie kunnen we aan de hand van jullie wensen een aangepaste cursus geven, waarbij het examen dan niet afgenomen wordt.

  low code testen

  Testen van AI-toepassingen

  Voor AI-toepassingen is een andere manier van testen noodzakelijk.

  We kunnen niet meer uitgaan dat bij de invoer van een bepaalde waarde het altijd resulteert in hetzelfde resultaat. Daarnaast heb je bij AI-toepassingen ook vaak te maken met waarschijnlijkheden en niet met zekerheden. De testtechnieken waar veel testers groot mee geworden zijn, zoals TMAP of ISTQB, zijn daardoor niet voldoende adequaat om een AI-toepassing goed te kunnen testen. Doordat onze medewerkers opgeleid zijn om AI-toepassingen te testen, kennen we andere testtechnieken die wel toegepast kunnen worden.

  team agile transformatie

  Procesbegeleiding

  We kunnen organisaties helpen bij het opzetten of aanpassen van de juiste business processen.

  Vanuit onze expertise in Agile en Business Transformation, gecombineerd met onze expertise in AI, kunnen we organisaties helpen bij het opzetten of aanpassen van de juiste business processen. AI vraagt vaak een andere manier van denken en werken. Er kan gekozen worden om de volledige organisatie direct aan te passen naar AI, maar het kan ook starten met één of twee afdelingen. Samen met jouw organisatie kunnen we een plan maken, wat voor jullie het beste werkt. Verder kunnen we een dataplan opstellen of jullie zelfgeschreven dataplan reviewen op inhoud.

  Onze blogberichten over Artificial Intelligence

  Zij kozen al voor vooruitgang

  Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent.

  De specialisten van Squerist waren hierin zeer flexibel. Zij hebben in de avonden en tijdens de vakantie continu tijd vrijgemaakt om dit proces voor Avans te begeleiden en te adviseren welke oplossingsrichtingen mogelijk waren.

   

   

  Claudia Vreeswijk

  Product Owner, Avans Hogeschool

  De opdrachtgever was blij met deze aanpak omdat we zo zeker wisten dat de interface goed en volledig werkte.
  De bijdrage van Squerist in dit team is breder geweest dan de opdracht was. Eigenlijk was de Squerist consultant in de praktijk tevens de kwaliteitsbewaker binnen het team.

  Het succes kwam niet alleen door de testexpertise van Squerist, het kwam ook doordat de Squerist specialisten zowel met management en medewerkers van Enza Zaden als de leverancier goed hebben samengewerkt.

   

   

  Ruud Groen

  Projectleider, Enza Zaden

  Maak kennis met Squerist

  Verder brengen, dat is wat wij doen. In samenwerking met onze klanten en aangepast aan elke unieke vraag. Denk je dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen of wil je gewoon bij ons een keer een kop goede koffie komen drinken? Voel je vrij om contact met ons op te nemen en dan kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen!

  Squerist Expertise Koffie Opleidingen

   Skip to content