Squerist Blog Nieuws Echte Nieuwe Werken

Het echte nieuwe werken

Lange tijd dacht ik dat ‘het nieuwe werken’ ging over thuiswerken, nieuwe gadgets en alles online. De laatste anderhalf jaar heb ik ontdekt wat dit nu precies inhield en kwam erachter dat ik helemaal fout zat. Gadgets hebben er niets mee te maken, verbondenheid en denken vanuit de kracht van iedereen binnen de organisatie des te meer. Zelfsturend en echt jezelf mogen zijn, daar gaat het om in het nieuwe werken.

Binnen Squerist zijn we sinds geruime tijd bezig met het dusdanig organiseren zodat iedereen invloed uit kan oefenen op wat we doen, waar we heen gaan en wat we willen bereiken. Dit vanuit het idee dat je met gelukkige mensen, die passie hebben voor wat ze doen en die in een flow zitten echt alles kunt bereiken. De positieve effecten van leven vanuit de mens op 1 ervaren we als bedrijf elke dag! 

Zelfsturend
Binnen korte tijd zijn er meerdere gildes opgericht, wordt  er een nieuwe Business Intelligence unit gestart, is er door mensen vanuit de hele organisatie gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe proposities, zijn er improvisatie theatersportcursussen ingepland, werd er een Social Media team opgericht  en is er zelfstandig een nieuwe website gebouwd. 

Dit allemaal vanuit de kracht en de energie van de organisatie en de drive van collega’s die samen iets moois willen maken. 

Een andere ontwikkeling  binnen Squerist met het nieuwe zelfsturende  werken is dat de unitplannen en de richting binnen de verschillende specialismen totaal door de collega’s wordt bepaald. De groep geeft richting en ontwikkelt op een bijna organische manier. Zij duwen Squerist als vanzelf naar het volgende niveau. 

Samen grote stappen maken
De energie binnen de organisatie en de medewerkers, het gebrek aan traditionele bazen en een overvloed aan samenwerken maakt dat zowel een individu als de organisatie samen grote stappen kan maken. Dit gevoel en deze kracht hebben wij samengebracht in de woorden ‘Verder Brengen’ wat we gelijk ook tot onze missie hebben gemaakt. De medewerkers binnen Squerist doen individueel meer kennis op waardoor we als groep samen zoveel meer kunnen. We vergroten daarmee ook het plezier dat we met elkaar op het werk hebben. De successen volgen vrijwel automatisch. 

We zijn  een goed eind onderweg met deze vorm van het Nieuwe Werken. Ik ben enorm benieuwd wat dit ons de komende tijd nog gaat brengen.

 

NvSchaik

Wie is deze Squerister?

Nils van Schaik

Nils is oprichter en eigenaar van Squerist. Bouwen aan een puur mensgericht gespecialiseerd bedrijf op het gebied van Business Process Management, Software Testing en Internet Security is wat hem drijft.

Scan de QR code om direct met Nils te linken.Naar de inhoud springen