Proces automatisering met Triggre

  • Posted on:  woensdag, 25 oktober 2017 09:50
  • Written by 

Als je aan een willekeurig persoon vraagt naar automatisering van processen, dan worden al snel de robots in de automotive industrie genoemd.Het automatiseren van processen is dus niet nieuw, maar weinig mensen zullen kantoorwerkzaamheden noemen als een geautomatiseerd proces. Juist die processen worden de laatste jaren meer en meer geautomatiseerd. Enerzijds door echte robots die bijvoorbeeld ingekomen post scannen en opslaan met de juiste tags in een SharePoint omgeving, anderzijds door platforms die met behulp van bedrijfs- en beslisregels een offerteaanvraag compleet afhandelen en verstuurt naar de klant. Triggre is zo'n soort platform en hier hebben wij, als proces team van Squerist, vorige week hands-on mee gewerkt.

Mark Hulshof (CEO) en Eddie Heijblom (Triggre Guide) kwamen ons de ins en outs uitleggen, waarna we een middag lang aan de knoppen konden zitten om onze eigen applicatie te bouwen. Even voor de duidelijkheid: wij zijn procesexperts, geen programmeurs! Dus code kloppen is, om het maar even kort door de bocht te zeggen, niet echt ons ding. Eddie legde ons uit dat Triggre gebruik maakt van low-code-programming. In onze beleving is low-code nog steeds code, maar we bleken er behoorlijk naast te zitten. Zelfs voor mensen zonder enige programmeerervaring was Triggre goed te gebruiken, mede omdat er een procesflow aan de basis van iedere applicatie binnen Triggre staat. Echt code kloppen zijn we dan ook niet tegengekomen die middag. Het was vooral het tekenen van het proces en het invoeren van de verschillende handelingen die uitgevoerd moeten worden binnen dat proces. Als je al denkt aan code, dan kwam dat eigenlijk alleen voor bij de beslisregels. En zelfs dat wordt uitermate eenvoudig gemaakt. 

Vanwege de beperkte tijd had Eddie al wel wat voorwerk gedaan, waaronder het inrichten van een relationele database, maar verder konden we echt helemaal zelf aan de slag met een door ons bedachte tijdschrijf-applicatie. Na het tekenen van het proces, invoeren van beslisregels en de benodigde invulvelden voor het daadwerkelijk kunnen invoeren van uren, konden we onze applicatie uitproberen. Daarna hebben we de applicatie steeds weer een beetje verder uitgebreid, waarbij iedere uitbreiding steeds eenvoudig te proberen was. 

Voor een aantal zaken was de tijd te beperkt en onze skills nog onvoldoende ontwikkeld, maar anders hadden we het direct aan ons ERP-systeem kunnen koppelen en hadden we daadwerkelijk een nieuwe front-end kunnen bouwen om het invoeren van uren voor ons als consultants veel eenvoudiger te maken. We zijn onder de indruk van het resultaat dat we in een paar uur hebben bereikt en de eenvoud waarmee dit mogelijk is. 

Dan merk je dat Triggre weliswaar een nieuwe speler is, maar wel een die al jarenlange ervaring heeft op dit gebied. Ze pretenderen (nog) niet dat ze een compleet ERP-systeem kunnen bouwen, maar wel delen van dat ERP systeem. Wat ons betreft heeft Triggre veel potentie en is daarmee een welkome aanvulling op de andere spelers in deze markt waar we de komende jaren nog veel van gaan horen. 

Maar wat kan Triggre voor de klanten van Squerist betekenen? En waarom zouden klanten Squerist nodig hebben bij de implementatie van Triggre? Triggre biedt de mogelijkheid een maatwerk oplossing te creëren, voor de prijs van standaard software en doet dat in een uitzonderlijk korte doorlooptijd. Het kan gebruikt worden om een slechte interface van bestaande software te vervangen, maar het kan ook processen automatiseren, waardoor medewerkers zich op andere taken kunnen richten. De proces experts van Squerist kunnen het proces zo vormgeven dat het eenvoudiger geautomatiseerd kan worden zonder dat er functionaliteit verloren gaat. Op deze manier bieden wij toegevoegde waarde ten opzichte van de Triggre consultants en de eigen medewerkers van de klant.

 

Patrick de Raad

Patrick is een gedreven, zeer professionele Proces Management consultant, Testmanager en Business Analist met ruim 15 jaar werkervaring in de ICT. Hij is Mavim, ITIL, Prince2, ISTQB, TMAP Next en DSDM gecertificeerd en heeft een sociale en open persoonlijkheid, waardoor hij snel een goede relatie opbouwt met zijn omgeving. Door zijn analytische vaardigheden en flexibiliteit weet hij zijn opdrachten succesvol af te ronden.

Volg Patrick op Linkedin