Roadtrip @ Squerist

Je praat er thuis aan de keukentafel over dat je iets anders wil qua werk. Iets uitdagends en iets dat je leergierigheid voedt. Je krijgt als advies om eens een gesprek aan te knopen met iemand bij Squerist, om te kijken of testen wellicht wat voor je zou kunnen zijn.  

Zo is de roadtrip bij Squerist voor mij begonnen. Na een eerste gesprek word ik gebeld met de vraag of ik een traineeship tot Young Professional wil doen.   

Een paar weken later is de eerste dag. Ik stap met een grote glimlach en vol energie de trein in. Stiekem ben ik nog een beetje aan het bijkomen van de kans die mij geboden wordt. Ik ben super blij dat Squerist mijn ambitie, potentie en enthousiasme heeft gezien en in mij wil investeren. Hier krijg ik al voor mijn eerste traineeship dag een ontzettende boost van.   

In het traineeship mag ik ontdekken waar ik sta als tester en mens in de testwereld. Squerist geeft mij de handvatten om niet alleen op het technische vlak een solide basis te hebben, maar ook inzicht en begeleiding in wat er van een tester verwacht wordt aan soft skills. Wie ben ik en hoe kan ik dat inzetten om alles uit mijzelf en het team te halen? Deze dingen hebben mijn zelfvertrouwen vergroot. Zo stap ik bijvoorbeeld gemakkelijker op collega’s af en durf ze om hulp te vragen. Het traineeship heeft behoefte aan persoonlijke groei en kennis aangewakkerd en ik heb zin in wat de toekomst gaat brengen.   

 

Als ik terugkijk, denk ik dat het testen altijd in mijn bloed gezeten heeft. Mijn moeder zei al: ‘Marjolein is niet nieuwsgierig, maar wil alles weten. Ze is een ongelovige Thomas, want als ze het niet zelf gezien heeft of geprobeerd heeft, hoe weet ze dan dat het klopt of zo werkt!’   

Aan het einde van de opleiding geef ik mijn eindpresentatie en wordt mij gevraagd of ik vijf minuten tijd heb. Als ik wil, heb ik een halfjaarcontract. Ik wil! Ik voel me hier thuis. Ik word gezien, ik word gewaardeerd en daar wordt naar gehandeld. Inmiddels jeuken mijn handen om echt op een opdracht aan de slag te gaan. Te laten zien wat ik al kan en daarnaast me verder bekwamen. Kom maar op!

 

Marjolein Pordon

Marjolein is "a woman on a mission" met een ongelooflijke drive om een bijdrage te leveren aan het test vak. Recent heeft ze daarom heel bewust gekozen voor een carrière als testanalist met als specialisatie data-analyse. Marjolein is ISTQB en PSM gecertificeerd en heeft uitgebreide kennis van Python, Spark en Hadoop.