Oude Meesters

  • Posted on:  donderdag, 18 februari 2016 09:10
  • Written by 

Even een blog van een hele andere orde. Een blog over een duidelijke weeffout in onze samenleving. De laatste jaren (misschien al wel langer) is er een trend gaande dat als je boven de 50 bent, je niet meer meetelt op de arbeidsmarkt. Leeftijdsdiscriminatie in optima forma! Daarom starten wij met een nieuw initiatief waarmee we meer ervaren medewerkers weer op de kaart willen zetten.

Aanleiding
Een aantal maanden geleden kwam ik een oud-collega tegen die me vertelde dat hij (door privéomstandigheden) zo ongeveer alles kwijt was geraakt wat je kan bedenken. Het enige wat hij nog over had was zijn enthousiasme, goede verstand en een hele bak ervaring. Je zou denken dat dat voldoende zou zijn om een nieuwe baan te vinden, maar niets bleek minder waar. Heel veel sollicitaties en netwerken verder werd duidelijk dat het zo goed als onmogelijk was voor hem om een nieuwe baan te vinden. Dit verbaasde mij omdat hij naast een fijne medewerker ook nog eens een hele goede collega was.

Schokkende cijfers
Even rondvragen in mijn kennissenkring en Google er op na slaan, liet mij inzien dat dit geen incidenten zijn. We hebben hier te maken met een maatschappelijk probleem. In Nederland zijn er momenteel ongeveer 350.000 mensen van 50 plus die langere tijd zonder werk zitten, zonder enig perspectief op iets nieuws. Bij gemeentes sprak ik een aantal medewerkers die het zelfs hadden het over mensen in kaartenbakken die er niet meer uit zouden komen. Voor mij onaanvaardbaar. Over 6 jaar ben ik zelf 50, en ook al heb ik de overtuiging dat ik hierdoor niet geraakt ga worden, heb ik gezien dat je er lang niet altijd zelf invloed op hebt. Het kan iedereen gebeuren.

Nu discrimineren wij binnen Squerist niet, dus ook niet op leeftijd! Een nieuw initiatief werd geboren: Oude Meesters.

Wat zijn de Oude Meesters?
Vanuit deze overtuiging zijn wij begonnen met wat nu Oude Meesters is. Een initiatief los van Squerist, waar we niets aan willen verdienen en waarvan we hopen dat het een groot succes gaat worden.  

Het doel van Oude Meesters is om in een coöperatie zoveel mogelijk 50 plussers aan het werk te krijgen in hun expert-rol (als ‘oude meester’). Wij willen dit doen in samenwerking met de gemeente waarin deze mensen nu gebruik maken van een uitkering. De dienstverlenging van deze oude meesters kan divers zijn en is afhankelijk van zowel de vraag uit de gemeente als van de expertise van de meester. Als Squerist willen we faciliteren door de kennisset van de meesters verder te vernieuwen en versterken, waarmee de afstand tot nieuw werk nog kleiner wordt.

Oude Meesters wordt opgestart zonder subsidie maar met maximale betrokkenheid. Vandaar dat wij een coöperatie als vorm gekozen hebben. Wat er verdient wordt stroomt rechtstreeks terug de coöperatie in.

Benieuwd met vertrouwen
Het is een bijzondere ervaring om iets te ondernemen waarvan je niet weet wat de uitkomst gaat zijn, waar je zelf (nog) geen belang bij hebt en wat toch zo ontzettend goed voelt. Ik ben er sterk van overtuigd dat we in deze nieuwe werkvorm de komende jaren heel veel 50+ meesters aan het werk kunnen helpen. Te beginnen bij de oud-collega om wie dit allemaal begonnen is.

 

Nils van Schaik

Nils is een van de ondernemers achter Squerist. Binnen het bedrijf heeft hij diverse rollen vervuld. Op dit moment helpt hij in de rol van Algemeen en financieel directeur de organisatie in het steeds meer komen tot zelfsturing en met het verstevigen van het specialisme op de Squerist vakgebieden. 

Volg me op LinkedIn.