Situationeel Leiderschap 2, een vaardigheid apart!

  • Posted on:  vrijdag, 06 mei 2016 11:30
  • Written by 

Al jaren ben ik een trouwe bezoeker van de Testnet events en thema avonden. De Testnet events hebben iedere keer een bepaald thema. De ene keer ligt de focus op trends in testen, de andere keer op testautomatisering en alles wat daar bij komt kijken. Dit jaar is het thema van het voorjaarsevent: 'Verbreed je basis: nieuwe vaardigheden voor testers!'.

Toen ik dit thema las moest ik meteen denken aan een cursus die ik in het verleden heb gevolgd, “Situationeel Leiderschap 2” gegeven door Blanchard Nederland. Niet een cursus die direct te maken heeft met testen. En ook niet een die voor testers direct toepasbaar is, omdat er niet altijd de tijd is om het gestructureerd aan te pakken.

Niet gestructureerd, toch leerzaam voor testers
Ik hoor het jullie al denken: “Niet gestructureerd aanpakken en toch leerzaam voor testers?” Gestructureerd werken is toch iets waar testers goed in zijn? Jazeker, maar als tester ben ik ook zeker in staat om buiten de kaders te denken. En dat brengt mij tot de cursus Situationeel Leiderschap 2 (SL2), en het thema van dit voorjaarsevent.

Ervaring niet genoeg
Ik was als testmanager binnengehaald om structuur in het testen aan te brengen. Ik had al vergelijkbare opdrachten gedaan, en bracht veel kennis vanuit het vakgebied mee, dus deze klus zou niet veel anders moeten zijn. In deze opdracht zat mijn uitdaging echter in het vinden van aansluiting bij de medewerkers die moesten testen. Het ging hier anders dan ik gewend was - mijn kennis en ervaring waren hier niet genoeg om de verandering voor elkaar te krijgen. Er zijn dus kennelijk andere krachten in het spel.

Verschillende leiderschapsstijlen
Omdat ik tegen blokkades aan liep kon ik de cursus Situationeel Leiderschap 2 volgen. Hier kreeg ik inzicht in het gedrag van de medewerkers en in mijn eigen gedrag. Deze twee staan niet los van elkaar! In mijn eerdere opdrachten en projecten leidde het overbrengen van mijn expertise wel tot de gewenste verandering. Het verschil met toen was dat in eerdere opdrachten de medewerkers bekwaam waren in het testen, terwijl dat bij deze opdracht niet zo was. Ik moest mijn gedrag, mijn leiderschapsstijl, dus aanpassen aan de medewerkers.

Vanuit de cursus SL2 werd mij meegegeven dat er voor verschillende taken verschillende leiderschapsstijlen getoond kunnen worden, waarbij je je richt op de vaardigheden en behoeften van de andere partij. Je bent dus continu bezig met het onderkennen van behoeften. In eerdere opdrachten kon ik de testers meer vrij laten omdat zij vanuit hun vakgebied al de benodigde handvatten tot gestructureerd testen mee hadden gekregen. Maar in deze opdracht moest ik heel directief zijn wanneer het op testen aan kwam om de medewerkers de juiste toolbox voor gestructureerd testen over te brengen. En op gebieden waarin deze medewerkers wel veel kennis en ervaring hadden moest ik juist niet directief zijn.

Continu leerproces
Wat ik hier van leerde is dat je voorzichtig om moet gaan met je leiderschapsstijl. Je moet verschillende stijlen hanteren, echter het moet wel duidelijk zijn waarom en welke stijl je hanteert. Observatie is hier het sleutelwoord, in combinatie met continu feedback geven en krijgen.

Voor mij was dit een wijze les, en veel situaties waar ik in het verleden tegenaan liep kregen een andere plek. SL2 heeft mij toen geholpen, en helpt mij nog steeds. Het blijft voor mij niet bij de theorie. SL2 is voor mij een vaardigheid die je naar mijn inzicht alleen kunt verbeteren door te blijven oefenen. Dat maakt het ook mooier. Het is een richting en jij bepaalt het pad van je eigen succes.

Kom ook luisteren!
Juist hierom zie ik de toegevoegde waarde om mijn ervaringen te delen op het Testnet voorjaarsevent op 11 mei aanstaande, waar ik om 19:25 uur een introductie ga geven in de kennis omtrent Situationeel Leiderschap 2 en hiermee herkenning bij de bezoekers van de presentatie probeer te creëren van dit interessante aandachtsgebied, dat verder gaat dan alleen testen. Ik zou het leuk vinden om jullie daar te zien!

Jeroen Rosink

Volg me op LinkedIn