Wisselen van rollen: ons eerste half jaar

Precies een half jaar geleden stapten Robert en ik samen in een nieuw maar toch bekend avontuur. Hierover heb ik eerder een blog geschreven. Na altijd aan de sales zijde van Squerist gewerkt te hebben, maakte ik de overstap naar de inhoudelijke en menskant van onze organisatie. Geen nieuw terrein (ik heb in mijn werkbare leven al eerder aan deze kant gestaan), maar het bleek wel een enorme omschakeling. Nu, 6 maanden na de rolwisseling, kan ik wel zeggen dat het goed bevalt. De nieuwe mix en de nieuwe energie die is ontstaan is fantastisch! 

Het wisselen van rollen heeft ons veel nieuwe inzichten gegeven en de organisatie echt verder gebracht. De rolwisseling had als gevolg dat Robert en ik soms echt op onze handen moesten zitten waar je eigenlijk in actie wilde komen. En soms betekende het even slikken als zaken anders liepen dan dat je gewend was. Wel hebben we geleerd van hoe wij de rolwisseling hebben aangepakt. Hoewel het op deze manier een heerlijk avontuur is, zou ik het een volgende keer net iets anders aanpakken. Hieronder een overzicht van de geleerde lessen in het afgelopen half jaar. 

Les 1: laat de uitvoerende kant van je oude rol niet gelijk los

Toen wij van rol ruilden had ik het idee dat het belangrijk was om maximale vrijheid te creëren voor Robert om zijn nieuwe rol gelijk helemaal goed te kunnen invullen. Ik heb direct sales helemaal los gelaten, zowel in de uitvoering als in de structuur. Dit bleek achteraf niet de meest handige en slimme manier van overschakelen. Ja, het is belangrijk om de ruimte om te handelen te krijgen en te voelen, maar we hoeven niet alles opnieuw uit te vinden. De business moet blijven draaien, waarbij het belangrijk is dat er continuïteit is in het ingezette beleid. Gelukkig liepen we hier al snel tegenaan, waardoor we snel actie hebben kunnen ondernemen. Ondertussen hebben we een middenweg gevonden tussen innovereren en een frisse blik enerszijds, en ervaring en richting aan de andere kant. 

Les 2: Maak de nieuwe inrichting gelijk wel hard duidelijk en leef ernaar

In de eerste periode spraken onze collega’s ons nog vaak aan op onze oude rollen. 'Nils, wat is nu slim bij deze kans?’. ‘Robert, mag ik even de volgende HR vragen tegen je aanhouden?’ Nee dus! Het is van belang gebleken om zeker in de eerste fase heel duidelijk aan te geven dat de rollen zijn gewisseld, en daar ook naar te leven. Anders krijg je een diffuus beeld en ontstaat er onduidelijkheid. Samen afstemmen en leren is prima maar de lijn naar de organisatie moet, zeker in het begin, heel duidelijk zijn: ‘Hier ga ik niet over, daarvoor moet je bij Robert zijn...’ 

Les 3: Als iets wat je bedacht hebt sneuvelt is dat zo 

Het deed best pijn te ervaren dat dingen die in je hoofd wetten zijn geworden in de praktijk ineens ter discussie staan. Het is een goede les om te leren dat zaken op meerdere manieren gedaan kunnen worden. Wisseling en vernieuwing zijn goed om het bloed bij jezelf en de gehele organisatie weer sneller te laten stromen. Dat betekent wel dat je soms je Ego moet loslaten. Want ook al doet het in het begin even zeer als iemand dwars door jouw oude vertrouwde paden en patronen heen wandelt, het zorgt wel voor de nodige innovatie. 

Les 4: luister goed en wees kritisch 

Zoals wij nu hebben ervaren is het maximale effect van een rolwisseling alleen maar mogelijk als je heel goed luistert naar datgene wat de organisatie je vertelt, goed kijkt naar wat er al is en vooral dat je positief kritisch staat tegenover alles wat er al is. Wanneer je in je nieuwe rol tegen een gouden regel of wet aanloopt, is de vraag op zijn plek of jij je daar ook in kan vinden. Pas op het moment dat je in staat bent om op basis van feiten de maximale scherpte te creëren ben je ook in staat om maximaal resultaat te halen. Voor mij was de uitdaging dus om geen korte klappen met snelle eigenwijze meningen te hebben, maar om juist wel overwogen kleine stappen te zetten. 

Les 5: Doe waar je plezier in hebt en goed in bent

De eerste twee maanden na de rolwisseling ben ik vooral in mijn nieuwe rol bezig geweest: voornamelijk intern zaken regelen. Hierbij bleek ik mijn oude vak, sales, toch wel heel erg te missen. De dynamiek van samen met klanten mooie dingen bedenken, het onderweg zijn naar een nieuw gesprek en de kick van de mooie match miste ik echt heel erg. Door hiervoor een plek te creëren in het werk en gewoon weer lekker 'on the road' te zijn, maakte dat de blik op de andere kant van mijn werk ook scherper werd. Kortom: win win. 

Tot Slot  

Ook met de kennis van nu zou ik de rolwisseling zo weer doen. De dynamiek, het leren en de energie die vrij komt gun ik iedereen. Nu maar eens met de organisatie gaan kijken hoe we dit verder binnen de teams ook vorm kunnen geven. Wie durft.... 

 

Nils van Schaik

Nils is een van de ondernemers achter Squerist. Binnen het bedrijf heeft hij diverse rollen vervuld. Op dit moment helpt hij in de rol van Algemeen en financieel directeur de organisatie in het steeds meer komen tot zelfsturing en met het verstevigen van het specialisme op de Squerist vakgebieden. 

Volg me op LinkedIn.