Nieuws, video’s en artikelen

Op deze pagina vind jij algemene nieuwsberichten, interessante video’sartikelen en downloads.

Squerist Nieuws

Nieuws

Hier kun je diverse berichten vinden over activiteiten die zijn geweest.

Squerist Nieuws

René @ VNSG

Woensdag 25 februari 2021

René van Veldhuijzen heeft een webinar gegeven waarin hij uitlegt hoe onze TROM tool antwoord geeft op de vraag: Hoe volwassen is jouw organisatie op het gebied van Testen? Het webinar werd verzorgt door de VNSG. VNSG staat voor Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers.

Hier meer over TROM
Squerist Evenementen Derk Jan

Derk Jan @ Agile Testing Days 2020

Woensdag 11 november 2020

Derk Jan heeft tijdens AgileTD 2020 kennis gedeeld in een dertig minuten talk met de titel ‘The 3rd wave of Agile’. In deze talk heeft hij inzicht gegeven in de role van de Agile coach in de organisaties van de toekomst.

Meer weten
Squerist Nieuws Samenwerkingsbericht

Samenwerking VVA-informatisering & Squerist

Vrijdag 6 November 2020

Deze week gaf Aedes vereniging van woningcorporaties opdracht aan Squerist Business Transformation en VVA-informatisering om in collegiale samenwerking en samen met de corporatiesector een aantal referentieprocessen op te leveren. Wil je meer weten? Lees hier meer.

Lees Artikel
Squerist Nieuws Albert-Jan

Albert-Jan @ QA Test in Bilboa

Vrijdag 30 Oktober 2020

Tijdens QA Test heeft Albert-Jan kennis gedeeld tijdens een sessie met de titel ‘Effective probes to measure your test data’. Tijdens deze online sessie heeft hij gesproken over:

  • how (infrastructure) testing probes can support a data-driven risk-based test strategy
  • apply data that contributes to your adaptive testing strategy by recognizing and correlating deviations and anomalies
  • new perspectives on data quality / data integrity
  • new ways to improve your data quality monitoring
Meer weten
Squerist Evenementen Derk Jan

Derk-Jan @ Jaarcongres 2020 van het Agile Consortium

Donderdag 29 oktober 2020

Tijdens het jaarcongres 2020 met het thema ‘meaningful agile’ heeft Derk-Jan kennis gedeeld. Zijn workshop met als titel ‘The green traveler -Feedback loops with small releases’ ging over het ordenen van je backlog op basis van Busines waarde.

Squerist Evenementen Derk Jan

Derk-Jan @ Selenium Day

Vrijdag 16 oktober 2020

Derk-Jan de Grood deelde tijdens Selenium Day kennis over Built in Quality. De take aways waren:

 

  • Understand Built in quality is a multi-level challenge that is gaining importance.
  • Get a feeling what roles are needed in order to organize testing in scaled agile organizations.
  • How to define quality feedback loops and the impact for the development and business
Meer weten

Jan Jaap & Derk-Jan @ STARWEST

Maandag 5 oktober 2020

Op STARWEST hebben Jan Jaap Cannegieter en Derk-Jan de Grood een workshop geven met als titel ‘Test Management in Agile’. Tijdens deze workshop leerde jij hoe test management past in de modern systeem ontwikkeling. Gebaseerd op vier hoofdvragen deelden wij de waarde van de test management activiteiten waar wij onze tijd aan spenderen.

Meer weten
Squerist Nieuws giraffe

Nationaal Film Festival

25 september – 3 oktober 2020

Voor de 2e keer steunt Squerist het NFF.

Meer weten
Squerist Evenementen CorporatiePlein

Squerist @ Corporatieplein 2020

Donderdag 24 september 2020

Tijdens CorporatiePlein zijn wij als exposant digitaal aanwezig geweest en hebben wij vier kennissessies verzorgd over vier onderwerpen.

Squerist Nieuws Jan-Jaap Derk-Jan

René & Jan Jaap @ Test Automation Days 2020

Dinsdag 22 september 2020

René van Veldhuijzen en Jan Jaap Cannegieter hebben op 22 september een workshop gegeven over Test Automation. De titel is ‘Management workshop Test Automation’. In deze workshop is inzicht gegeven in hoe een manager / op management niveau kan beoordelen of de organisatie voldoet aan de randvoorwaarden voor succesvolle implementatie van TA. Daarbij hebben de deelnemers zelf een Readiness Scan uitgevoerd waarmee zij inzicht hebben gekregen in wat zij ingericht moeten hebben om TA te introduceren. Wil jij deze workshop met Readiness Scan ook uit laten voeren? kijk snel op de pagina voor meer informatie

Meer informatie
Squerist Nieuws Ruud Barry

Ruud en Barry @ Test Automation Days 2020

Dinsdag 22 september 2020

Ruud van Berkum en Barry Geerdink hebben op 22 september een workshop gegeven over Test Automation. De titel is ‘Performance testen met JMeter’. In deze workshop zijn de deelnemers handson aan de slag met JMeter gegaan. Tijdens de workshop kregen zij van Ruud en Barry tips and tricks over het efficiënt gebruik van JMeter.

Squerist Nieuws Marielle

Marielle @ Test Automation Days 2020

Woensdag 23 september 2020

Marielle van der Sluys heeft op 23 september een presentatie gegeven over Artificial Intelligence. De titel is ‘Artificial Intelligence (AI) and the future of testing’. In deze sessie is o.a. besproken op welke manier het je kan helpen.

Squerist Nieuws Brian

Brian @ Test Automation Days 2020

Woensdag 23 september 2020

Brian Engel heeft op 23 september een presentatie gegeven over Data Quality. De titel is ‘Built in Data Quality automation’. In deze sessie is o.a. besproken hoe belangrijk het is om processen in te richten waarin je snel geautomatiseerd informatie krijgt over de datakwaliteit. Hierdoor kun je o.a. je ‘delivery’ versnellen.

Squerist Nieuws Test Automation Days

Test Automation Days 2020

Dinsdag 22 september – Woensdag 23 september 2020

Dit jaar was een dubbel jubileum jaar. Wij als founding partner bestaan 15 jaar en het was de 10e editie van Test automation day. Wat was het weer een gaaf event en extra bijzonder gezien de actuele omstandigheden.

Sfeer impressie
Squerist Evenementen Derk Jan

Derk-Jan @ Agile Business Days

Vrijdag 11 september 2020

Op 11 september heeft Derk-Jan de Groot tijdens de talk met de titel ‘Unlock the full potential off your refinement sessions’ kennis gedeeld. Dit was de de teaser:
Good refinement makes development more predictable, leads to better solutions and enables the Product Owner to set the right priorities. Still many teams fail to unlock the full potential of refinement. Join this session to get practical tips to get more out of your refinement sessions.

Meer informatie
Squerist Nieuws Jan Jaap

Gastcollege @ CHE

1 september 2020

Jan Jaap Cannegieter heeft op de CHE aan de 2e jaars studenten een gastcollege gegeven over ‘Introductie in Testen’.

Squerist Nieuws Jan Jaap

Gastcollege @ TU Delft

16 juni 2020

Jan Jaap Cannegieter heeft op de TU Delft aan de 3e en 4e jaars studenten een gastcollege gegeven over Exploratory Testen.

Squerist Nieuws Kaartenjubileum

Uiting van waardering

25 mei 2020

Afgelopen woensdag werden directeuren Robert Govers en Nils van Schaik verrast met een hele berg enveloppen op hun bureau. Zij hebben ruim 90 kaarten per persoon ontvangen van alle collega’s. De collega’s wilde namelijk de heren persoonlijk bedanken voor de afgelopen periode, maar vooral feliciteren met 15 jaar Squerist. De heren zijn verrast en ontroerd door dit gebaar!

Squerist Nieuws Jan Jaap

Een workshop en presentatie tijdens TestingStage over Exploratory Testing en Shift Right.

21 & 22 mei 2020

Jan Jaap Cannegieter heeft tijdens TestingStage een presentatie gegeven over Shift right met de titel ‘Shift Right: new possibilities for testers and DevOps teams’ en een workshop gegeven over Exploratory Testing met de titel ‘Talk: From detailed scripting to free style exploratory testing: different forms of testing’. Heb je dit gemist en wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op.

Meer informatie
Squerist Nieuws Boek

Squerist boek ‘De karakterisieken van een modern testproces’

31 maart 2020

Met trots presenteren wij het eerste Squerist boek. Dit boek bevat onze visie over modern testen en praktijk casussen die deze visie onderbouwen. Het boek is een samenwerking tussen diverse Squeristers en onze klanten. Wil jij jouw kennis over modern testen vergroten? Het boek is verkrijgbaar via één van onderstaande link.

Squerist Nieuws Road Runner

Project Roadrunner

 14 maart 2020

Het weekend van 14 & 15 maart zouden wij met alle Squeristers ons 15 jarig jubileum vieren. Door de Corona maatregelen hebben wij ons feest verplaatst. Om toch een beetje stil te staan bij onze verjaardag hebben 10 collega’s een presentje gebracht bij alle andere collega’s. Wij voelden ons toch echt even jarig!

Squerist Nieuws Arnout Jubileum

Trots op Arnout, hij is 15 jaar in dienst!

14 maart 2020

Tijdens project Roadrunner was er naast de verjaardag van Squerist ook nog een 15 jarig jubileum van een Squerister. Robert en Nils hebben samen hun eerste medewerker Arnout Groen in het zonnetje gezet.

Squerist Nieuws Concert

Squerist jaarfeest 2020

Uitgesteld

In dit weekend vieren wij onze verjaardag met collega’s en hun partners. Het thema van het feest is Hollywood Movies en het belooft weer een memorabel weekend te worden!

Squerist Nieuws

Thema avond ‘Succesfactoren voor TestAutomatisering’ door René en Jan Jaap

14 januari 2020

Tijdens de thema avond van Testnet hebben René van Veldhuijzen en Jan Jaap Cannegieter inzicht gegeven in hoe de deelnemer kan beoordelen of zijn organisatie voldoet aan de randvoorwaarden voor succesvolle implementatie van TA.

Meer informatie
Squerist Nieuws Disco

Jaarfeest Squerist 2019

19 januari 2019

Dit jaar waren wij samen met onze partners in hotel Woudschoten. Voor het eerst was er voor het feest een thema. Iedereen had zijn best gedaan en zo kwam het thema ‘disco’ echt tot leven!

Aankomende evenementen
Squerist Nieuws

Jubileum jaar 2020

1 januari – 31 december 2020

In 2020 wordt Squerist 15 jaar. Wij zullen dit gedurende het jaar vieren met onze collega’s en klanten. Hou onze socials in de gaten om te ontdekken op welke wijze jullie dit met ons kunnen vieren!

Squerist Nieuws Kerstkaart
Squerist Nieuws Binnenlocatie Trouwfotos

Kerstborrel Squerist 2019

16 december 2019

Op 16 december vond onze jaarlijkse kerstborrel plaats. Dit jaar waren wij bij ‘het nut42’ in Beesd. Tijdens deze avond hebben wij heerlijk gegeten, stil gestaan bij Squerist 2019 en doorgekeken naar 2020, collega’s gesproken, een tof verhaal gehoord van Toon Gerbrands en een geweldig kerstkado uitgekozen.

Squerist Evenementen Derk Jan

Derk-Jan @ EuroSTAR

donderdag 17 november 2019

Tijdens EuroSTAR in Praag heeft Derk-Jan de Grood op donderdag een workshop verzorgt met als titel: ‘Testen and Releases’ onder het thema Planning.

Meer informatie
Squerist Nieuws

Squerist @ Corporatieplein

Donderdag 26 september 2019

Wij hebben op Corporatieplein diverse kennissessies verzorgt over onze expertises Software Testen en Business Transformation. De onderwerpen waren: “Uw keyuser is niet de sleutel die op ieder testslot past!” “Data Journey Mapping: van datatoerist naar datareisleider” “Waarom Lean Testmanagement toepassen binnen woningcorporaties?”

Squerist Nieuws Jan Jaap

Jan Jaap Cannegieter @ SEETEST

Donderdag 26 september 2019

In Boekarest heeft Jan Jaap de workshop ‘Testmanagement in Agile’ gegeven op de zuid europese conferentie over Software Testen.

Squerist Nieuws Mud Masters Finish Foto

Squerist @ Mudmaster

Zaterdag 21 september 2019

Op 21 september vond ons jaarlijks modder happen event plaats. Dit jaar was het een prachtige dag en hebben wij het zonder kleerscheuren met veel plezier volbracht! Op naar de volgende editie!

Squerist Nieuws Epische Dag

Epische dag @ Exito

Zaterdag 14 september 2019

Op 14 september vond de 3e editie van de Squerist Epische dag plaats. Dit jaar waren wij bij Exito waar onze collega’s, hun partners en kinderen diverse survival activiteiten hebben uitgevoerd. Zo gingen wij vlot bouwen, kratjes stapelen, pijl en boogschieten enz.

Squerist Nieuws

René en Jan Jaap @ Testnet

Woensdag 11 september 2019

Tijdens het najaars event ‘Talking about Testing’ van Testnet hebben René van Veldhuijzen en Jan Jaap Cannegieter een workshop verzorgd. In deze workshop kreeg je inzicht in of je organisatie voldoet aan de randvoorwaarden om te gaan automatiseren. Heb je het gemist en wil jij weten of jouw organisatie voldoet aan de randvoorwaarden? Neem contact op met René van Veldhuijzen.

Contact
Squerist Nieuws NPS

NPS Score 31%

15 juli 2019

Wij vinden het belangrijk dat wij van meerwaarde zijn voor onze klanten. Dit jaar hebben wij dan ook gekozen om een Net Promotor Score (NPS)-enquête te verspreiden onder onze klanten. Binnen onze branche is de score 15% dus wij zijn heel erg trots op onze 31%. Ben jij benieuwd naar waarom onze klanten deze score geven, neem dan contact met ons op.

Contact
Squerist Nieuws Zomerborrel 2019

Zomerborrel Squerist 2019

11 juli 2019

Tijdens de zomerborrel staan wij stil bij hoe onze collega’s klanten en elkaar hebben verder gebracht en wat voor toffe dingen wij samen hebben gedaan. Dit alles doen wij onder het genot van een hapje en een drankje. Fijne zomer allemaal!

Aankomende evenementen
Squerist Nieuws Jan Jaap

Jan Jaap @ Agile Testing Days US

25 juni 2019

In Chicago hebben Jan Jaap Cannegieter en Derk-Jan de Grood (Valori) hun tutorial ‘Test Management in Agile’ verzorgd.

Intro tutorial
Squerist Nieuws Test Automation Day

Test Automation Days 2019

19 & 20 juni 2019

Het thema van de Test Automations Days 2019 was ‘Test Automation in a Continuous World’. Als founding partner waren wij ook dit jaaraanwezig met onze Squerist Stand.

 

Dit jaar hebben Richard Dekker en Albert-Jan van Blaaderen een presentatie verzorgd. Richard over ‘BDD and Mobile Testing: A Happy Marriage’ en Albert-Jan over ‘Continuous testing is healthy testing’.

Sfeer impressie
Squerist Nieuws Jeroen Rosink

Jeroen @ Expo QA 2019

18 juni 2019

De QA expo conferentie in Madrid is het internationale ontmoetingspunt voor professionals van software testing en quality engineering in Spanje en Europa. Jeroen Rosink heeft een presentatie gegeven met het onderwerp:’Tester! Plan your ride to the moon!.

Meer weten
Squerist Nieuws Experience Day

Experience day 2019

5 juni 2019

Op 5 juni was de Squerist Experience Day. Tijdens dit event staat de relatie met de klant centraal. Naast de klant verder brengen staat Squerist ook voor de mens op 1. Dit betekent dat we naast hard werken ook tijd maken voor ontspanning.

 

Tijdens deze editie zijn wij met een gezelschap gaan koken tijdens een seizoensworkshop bij De Heeren van Driebergen.

Squerist Nieuws Logo Testnet

Jeroen @ Testnet

15 mei 2019

Op woensdag 15 mei vond het TestNet voorjaarsevenement met als thema ‘Digitale Lente’ plaats. Zoals ieder jaar waren wij op TestNet aanwezig met onze Squerist stand.

 

Dit jaar heeft Jeroen Rosink een break out sessie verzorgd met als thema ‘IOT, AI, ML, mobiele apps, Business Intelligence, Big Data en Blockchain’.

Squerist Nieuws Logo Azure

Brian Engel @ Global Azure Bootcamp 2019

28 april 2019

Op 28 april heeft Brian te samen met Dominique, GijzenDMA, een presentatie gegeven tijdens Global Azure Bootcamp 2019.

 

De presentatie die zij hebben voorgedragen heette ‘Azure improves lead
time at Obvion’.

Bekijk powerpoint presentatie
Squerist Nieuws Marjolein Pordon

Interview Marjolein Pordon

2019

In 2019 is er een interview gehouden met Marjolein door TestNet. Het interview gaat over ‘De beste / slechtste testervaring van Marjolein Pordon’.

Lees Interview
Squerist Nieuws Testcon Moscow 2019

Jeroen Rosink @ TestCon2019

3 april 2019

Van 2 t/m 4 april vond TestCon 2019 in Moscou  Rusland plaats.

 

Dit jaar heeft Jeroen Rosink op 3 april een workshop gegevens met de titel ‘Exploratory testing and how to implement it in your organization’.

Bekijk powerpoint presentatie

Video’s

Hier kun je diverse video’s vinden over onze cultuur en video’s waarin kennis wordt gedeeld over ons vakgebied.

Maike @ DREAM20

Donderdag 1 oktober 2020

Tijdens DREAM20 – Dutch Requirements Engineering And Management – heeft Maike Jansen kennis gedeeld tijdens een sessie met als titel “Zakelijk Tekenen voor het creëren van overzicht en inzicht’. Tijdens deze presentatie kon je leren hoe creativiteit werkt in het brein en hoe tekenen je dagelijkse werk kan ondersteunen. Tekenen is toe te passen in communicatie, bij het visualiseren van vraagstukken en zelfs bij analyses.  Wil jij meer weten bekijk de sessie terug.

Wendy @ Corporatieplein 2020

Donderdag 24 september 2020

Wendy Bruin heeft gesproken over ‘De kracht van het testproces bij corporatie’.

 

In deze kennissessie heeft Wendy Bruin (Senior Test Specialisten) stilgestaan bij de kracht van een goed ingericht testproces en hoe dit bijdraagt aan het creëren van structuur, transparantie en kwaliteit voor alle betrokken partijen in ontwikkeltrajecten bij corporaties.

René @ Corporatieplein 2020

Donderdag 24 september 2020

René van Veldhuijzen heeft gesproken over ‘Wij en de robots: Corporatieland in de 21e eeuw’.

 

In deze sessie heeft René van Veldhuijzen (RPA enthousiasteling)de deelnemers meegenomen in de wondere wereld van RPA. Tijdens zijn betoog hopt hij van virtuele assistenten op websites naar 24/7 dataverwerking tussen applicaties, het komt allemaal aan bod. Voor- en nadelen? Valkuilen? Die zijn er natuurlijk altijd maar zodra die bekend zijn kun je beginnen aan je RPA avontuur en kun je de Robots in de toekomst verwelkomen als elke andere nieuwe collega: met open armen!

Derk-Jan @ Corporatieplein 2020

Donderdag 24 september 2020

Derk-Jan de Groot heeft gesproken over ‘Agile/Scrum voor CorporatiePlein?’.

 

In deze sessie heeft Derk-Jan de Grood (Agile Coach) uitgelegd hoe Agile bij kan dragen aan efficiëntere delivery, transparantie en eenvoudigere processen binnen corporaties. Vanuit zijn ervaringen binnen Agile transformaties bij verschillende organisaties staat hij stil bij de voordelen maar ook bij uitdagingen die corporaties tegen kunnen komen wanneer zij Agile gaan werken.

Arend-Pieter @ Corporatieplein 2020

Donderdag 24 september 2020

Arend-Pieter van Westrhenen heeft gesproken over ‘Testroloptimalisatie: hét fundament voor testvolwassenheid’.

 

Arend-Pieter van Westrhenen (Senior test specialist en mede-bedenker van TROM) heeft laten zien hoe TROM een testfundament bouwt waarmee corporaties de volgende stappen kunnen zetten naar testvolwassenheid.

Kennisdelen @ Pre – TAD

8 september 2020

Jaarlijks organiseren wij het interne event Pre-TAD. Dit event organiseren wij ieder jaar in aanloop naar Test Automation Days. Tijdens deze avond delen de Squeristers en onze Keynote speaker de kennis uit hun workshop of sessie die zij verzorgen tijdens TAD met alle collega’s. Dit jaar was het event voor het eerst in een hybride vorm.

Brian @ Testdrive podcast

aug 2020

In deze podcast is Brian Engel in gesprek gegaan met Christiaan Bouwmeester en Bernd Beersma over motivatie, inspiratie en Data Quality.

Squisine; kookworkshop voor verbinding op afstand

juni-juli-aug 2020

Squeristers eten heel erg graag samen. Vaak hebben wij samen met collega’s en klanten samen gekookt en gegeten. In de afgelopen tijd hebben wij om met elkaar verbonden te blijven Squisine video’s opgenomen en deze delen wij intern via Stream en extern via youtube. Kijk snel op ons youtube kanaal en abonneer jezelf zodat je op de hoogte kunt blijven!

Webinar Built-in Quality, growing towards a BIQ ambassador

24 juni 2020

Derk-Jan de Groot heeft tijdens TestinYu een webinar gegeven over waarom het belangrijk is voor organisaties om te kunnen vertrouwen op de kwaliteit van hun systemen. Built-in Quality geeft het vertrouwen om frequent releases te verzorgen.

Webinar ‘Role agreement in scaled multiple team organisation’.

9 juni 2020

Tijdens XP2020 heeft Derk-Jan de Groot kennis gedeeld over ‘Role agreement in scaled multiple team organisation’. Hier is zijn presentatie terug terug te zien.

Derk-Jan geeft een online tutorial tijdens STAREAST 2020

4 mei 2020

Derk-Jan de Groot heeft tijdens het STAREAST event een dagtutorial gegeven over Testmanagement in Agile. Bekijk hier een korte impressie

Webinar Exploratory Testing

 31 maart 2020

Op 31 maart heeft Jan Jaap Cannegieter een online presentatie gegeven op het proTEST event. Het webinar ging over Exploratory Testing. Zie hier de presentatie.

Squerist Nieuws XBOSOFT

Webinar mobile test

6 januari 2020

Afgelopen maandag was de webinar van XBOsoft waarin Jan Jaap Cannegieter te gast was en gesproken heeft over de verschillende niveaus van mobile testing. Deze is nu online beschikbaar om terug te kijken.

Kennis delen @ Pre-TAD

18 juni 2019

Ieder jaar vind Test Automation Days plaats en op dit event delen diverse collega’s hun kennis. Voorafgaande aan TAD organiseren wij voor onze specialisten Pre-TAD. Tijdens deze avond krijgen onze sprekers de mogelijkheid om nog éénmaal zijn of haar verhaal te houden voor een publiek en hun kennis te delen met collega’s. Daarnaast krijgen alle Squeristers de mogelijkheid om kennis op te doen en hun mede collega te voorzien van feedback op hun verhaal en performance. Bekijk hier de sfeer impressie.

Squerist Nieuws Jan Jaap

Webinar van Jan Jaap voor Eurostar Conferenties

26 november 2019

Op 26 november heeft Jan Jaap Cannegieter een webinar verzorgt voor Eurostar Conferenties. Het onderwerp is de misverstanden in test automatisering. Je kunt dit webinar bekijken via onderstaande knop.

Missie en Visie van Squerist

6 september 2018

Wie is Squerist? Wat drijft ons? In deze video zie je onze missie en visie.

Testen volgens Squerist

24 juli 2018

Onze visie op testen hebben wij in beeld gebracht. Bekijk de video en ontdek onze visie.

Artikelen

Hier kun je diverse artikelen vinden waarin onze specialisten kennis delen en die gepubliceerd zijn door vooraanstaande organisaties.

Squerist Nieuws Jan Jaap

Artikel: ‘De FB als acceptatieregisseur. Functioneel Beheerder: pak je rol als acceptant’.

September 2020

Jan Jaap Cannegieter heeft samen met Daniël Brouwer – auteur van het boek ‘Handboek voor de functioneel beheerder’ – een artikel geschreven voor het blad AG Connect. In het artikel laten Jan Jaap en Daniel zien hoe het acceptatieproces er idealiter uitziet en geven zij handvatten die het de functioneel beheerder in de pratijk mogelijk maken om meer impact te creëren binnen zijn organisatie. Zo maakt hij zichzelf de spin in het web.

Squerist Evenementen Derk Jan

Artikel: ‘Role agreement in scaled multiple team organisation’.

9 juni 2020

Tijdens XP2020 heeft Derk-Jan de Groot gesproken over ‘Role agreement in scaled multiple team organisation’. Voorafgaande aan dit event heeft hij een ervaringen rapport geschreven over dit onderwerp. Lees het hier.

Squerist Nieuws Brian

Artikel: Data Citizen of the month

2 juni 2020

Deze maand staat Squerister Brian Engel in de nieuwsbrief van Collibra. Hij is verkozen tot ‘Data Citizen of the month’. Wil jij het artikel lezen? Klik dan op de button

Squerist Evenementen Derk Jan

Artikel: ‘Role agreement in scaled multiple team organizations’ in de Agile Alliance

21 mei 2020

Derk-Jan de Groot deelt in dit artikel zijn ervaringen en praktische tips over hoe je de verwachtingen op één lijn krijgt binnen een ‘scaled multiple team’ waar ieder team en manager zijn eigen mening heeft.

Squerist Evenementen Derk Jan

Artikel: ‘Coaching in the third wave of Agile’ in de Bits @ Chips

Maart 2020

In dit artikel schrijft Derk Jan de Groot over de drie golven binnen de Agile maturity en hoe je in de verschillende golven coacht.

Squerist Evenementen Derk Jan

Artikel: ’18 Questions to Ask for Better Backlog Refinement’ in Agile Connect

29 januari 2020

Derk Jan de Groot reikt in dit artikel achtien vragen aan Agile team. Met deze vragen kunnen zij in de ‘refinement fase’ een diepere discussie triggeren die ervoor zorgt dat items op de product backlog klaar zijn voor toekomstige sprints.

Squerist Nieuws CorporatiePlein 2019

Artikel: ‘Squerist: Verandermanagement met menselijke maat’

11 september 2019

Voorafgaand aan onze aanwezigheid op CorporatiePlein op 26 september in Expo Houten heeft Steven van Voorst een interview gegeven.

Squerist Nieuws Logo Stickyminds

Artikel: ‘Nieuwe rol van de Test Assurance Officer en Test Coach’

3 juni 2019

Op 3 juni is er op Stickyminds het artikel van Han Niessing en Jan Jaap Cannegieter gepubliceerd.

 

Han en Jan Jaap hebben ervoor gekozen om samen een artikel te schrijven over de nieuwe rol van de Test Assurance Officer en Test Coach.

Downloads

Hier kun je diverse downloads vinden met informatie over onze diensten en cultuur.

Derk-Jan de Grood en Adrian Canlon van Squerist.

Agile Transities

16 augustus 2020

De Agile transitie die organisaties doormaken om hun Agility te vergroten raakt vele lagen van de organisatie. Er dient bewustzijn gecreëerd te worden bij de medewerkers ten aanzien van de beoogde verandering daarnaast moeten medewerkers opgeleid worden zodat zij conform de Agile werkwijze kunnen werken en moet de Agile werkwijze geïmplementeerd te worden.
Onze Agile coaches begeleiden organisaties bij hun Agile transitie. Aan de hand van coaching, trainingen
en advies zetten wij ons in om Agile te laten werken binnen de specifieke context van een organisatie om
daarmee de klantwaarde te vergroten. Lees hier bij welke vraagstukken wij kunnen helpen.

Test Role Optimalization Model

26 mei 2020

Het uit de tijd lopen van een release kan een gevolg zijn van een laag niveau van testen binnen het team. Met het Test Role Optimalization Model (TROM) de volwassenheid van het testproces in kaart brengen. De kracht van het rapport is dat er per rol uitgeschreven is wat het niveau is en op welke wijze dit verbeterd kan worden. Door de benadering vanuit rollen geeft het handvaten per individu. Daarbij benut TROM de kracht van de organisatie optimaal doordat het de medewerker centraal stelt. Voor meer informatie lees hier.

Product Risico Analyse voor Agile teams

24 mei 2020

In een Agile werkwijze wordt er verwacht dat iedereen betrokken is bij het kwaliteitsproces en het testen van het product. Het gezamenlijk vroeg onderkennen van de productrisico’s helpt om binnen de teams specifiek te kunnen sturen op risico’s en afspraken te maken over testen. Een Product Risico Analyse (PRA) is een goed middel om deze risico’s helder te krijgen en ervoor te zorgen dat kwaliteit vanaf het begin de juiste aandacht krijgt.

 

De workshop PRA in Agile is bedoeld voor organisaties of teams die in een transitie zitten van traditionele software ontwikkeling naar een Agile-werkwijze en/of meer grip op kwaliteit willen krijgen. In de flyer kun je hier meer over vinden.

Squerist Nieuws Best Practices 2020

Epische dag in Best Practices 2020 gids

17 april 2020

Super trots dat onze Epische Dag door Great Place to Work bestempeld wordt als Best Practice! In het hoofdstuk Vieren van de Best Practices Gids 2020 lees je hoe wij onze hele Squerist familie betrekken bij deze unieke dag.

Squerist Data Governance Datakwaliteit

Assessment Datakwaliteit Woning Corporaties

30 april 2020

In deze flyer staat beschreven welke uitdagingen wij zien bij Woning Corporaties op het gebied van Datakwaliteit. Daarnaast kun je lezen op welke wijze wij organisaties in een korte tijd inzicht geven op welk volwassenheidsniveau organisaties en medewerkers met datakwaliteit omgaan en waar te kunnen of moeten verbeteren

Squerist Nieuws Voorkant Magazine Extern

Squerist Magazine 2019

1 januari 2020

Dit jaar hebben wij een nieuwe editie uitgebracht van het Squerist magazine. In dit magazine kun je lezen wie wij zijn en wat onze cultuur is.

Squerist Nieuws Verderbrengen

Squerist Magazine 2018

1 november 2018

Ieder jaar publiceren wij het Squerist magazine. In het magazine lees je niet alleen wie wij zijn en wat we doen, maar vooral op welke manier wij onze cultuur waarborgen.

Naar de inhoud springen