Nieuws, video’s en artikelen

Op deze pagina vind jij algemene nieuwsberichten, interessante video’sartikelen en downloads.

Nieuws
Nieuws

Hier kun je diverse berichten vinden over activiteiten die zijn geweest.

Gastcollege @ CHE

1 september 2020

Jan Jaap Cannegieter heeft op de CHE aan de 2e jaars studenten een gastcollege gegeven over ‘Introductie in Testen’.

Gastcollege @ TU Delft

16 juni 2020

Jan Jaap Cannegieter heeft op de TU Delft aan de 3e en 4e jaars studenten een gastcollege gegeven over Exploratory Testen.

Uiting van waardering

25 mei 2020

Afgelopen woensdag werden directeuren Robert Govers en Nils van Schaik verrast met een hele berg enveloppen op hun bureau. Zij hebben ruim 90 kaarten per persoon ontvangen van alle collega’s. De collega’s wilde namelijk de heren persoonlijk bedanken voor de afgelopen periode, maar vooral feliciteren met 15 jaar Squerist. De heren zijn verrast en ontroerd door dit gebaar!

Een workshop en presentatie tijdens TestingStage over Exploratory Testing en Shift Right.

21 & 22 mei 2020

Jan Jaap Cannegieter heeft tijdens TestingStage een presentatie gegeven over Shift right met de titel ‘Shift Right: new possibilities for testers and DevOps teams’ en een workshop gegeven over Exploratory Testing met de titel ‘Talk: From detailed scripting to free style exploratory testing: different forms of testing’. Heb je dit gemist en wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op.

Squerist boek ‘De karakterisieken van een modern testproces’

31 maart 2020

Met trots presenteren wij het eerste Squerist boek. Dit boek bevat onze visie over modern testen en praktijk casussen die deze visie onderbouwen. Het boek is een samenwerking tussen diverse Squeristers en onze klanten. Wil jij jouw kennis over modern testen vergroten? Het boek is verkrijgbaar via één van onderstaande link.

Project Roadrunner

 14 maart 2020

Het weekend van 14 & 15 maart zouden wij met alle Squeristers ons 15 jarig jubileum vieren. Door de Corona maatregelen hebben wij ons feest verplaatst. Om toch een beetje stil te staan bij onze verjaardag hebben 10 collega’s een presentje gebracht bij alle andere collega’s. Wij voelden ons toch echt even jarig!

Trots op Arnout, hij is 15 jaar in dienst!

14 maart 2020

Tijdens project Roadrunner was er naast de verjaardag van Squerist ook nog een 15 jarig jubileum van een Squerister. Robert en Nils hebben samen hun eerste medewerker Arnout Groen in het zonnetje gezet.

Thema avond ‘Succesfactoren voor TestAutomatisering’ door René en Jan Jaap

14 januari 2020

Tijdens de thema avond van Testnet hebben René van Veldhuijzen en Jan Jaap Cannegieter inzicht gegeven in hoe de deelnemer kan beoordelen of zijn organisatie voldoet aan de randvoorwaarden voor succesvolle implementatie van TA.

Jaarfeest Squerist 2019

19 januari 2019

 

Dit jaar waren wij samen met onze partners in hotel Woudschoten. Voor het eerst was er voor het feest een thema. Iedereen had zijn best gedaan en zo kwam het thema ‘disco’ echt tot leven!

Jubileum jaar 2020

1 januari – 31 december 2020

In 2020 wordt Squerist 15 jaar. Wij zullen dit gedurende het jaar vieren met onze collega’s en klanten. Hou onze socials in de gaten om te ontdekken op welke wijze jullie dit met ons kunnen vieren!

Kerstborrel Squerist 2019

16 december 2019

Op 16 december vond onze jaarlijkse kerstborrel plaats. Dit jaar waren wij bij ‘het nut42’ in Beesd. Tijdens deze avond hebben wij heerlijk gegeten, stil gestaan bij Squerist 2019 en doorgekeken naar 2020, collega’s gesproken, een tof verhaal gehoord van Toon Gerbrands en een geweldig kerstkado uitgekozen.

Derk-Jan @ EuroSTAR 

donderdag 17 november 2019

Tijdens EuroSTAR in Praag heeft Derk-Jan de Grood op donderdag een workshop verzorgt met als titel: ‘Testen and Releases’ onder het thema Planning.

Squerist @ Corporatieplein

Donderdag 26 september 2019

Wij hebben op Corporatieplein diverse kennissessies verzorgt over onze expertises Software Testen en Business Transformation. De onderwerpen waren: “Uw keyuser is niet de sleutel die op ieder testslot past!” “Data Journey Mapping: van datatoerist naar datareisleider” “Waarom Lean Testmanagement toepassen binnen woningcorporaties?”

Jan Jaap Cannegieter @ SEETEST

Donderdag 26 september 2019

In Boekarest heeft Jan Jaap de workshop ‘Testmanagement in Agile’ gegeven op de zuid europese conferentie over Software Testen.

Squerist @ Mudmaster

Zaterdag 21 september 2019

Op 21 september vond ons jaarlijks modder happen event plaats. Dit jaar was het een prachtige dag en hebben wij het zonder kleerscheuren met veel plezier volbracht! Op naar de volgende editie!

Epische dag @ Exito

Zaterdag 14 september 2019

Op 14 september vond de 3e editie van de Squerist Epische dag plaats. Dit jaar waren wij bij Exito waar onze collega’s, hun partners en kinderen diverse survival activiteiten hebben uitgevoerd. Zo gingen wij vlot bouwen, kratjes stapelen, pijl en boogschieten enz.

René en Jan Jaap @ Testnet

Woensdag 11 september 2019

Tijdens het najaars event ‘Talking about Testing’ van Testnet hebben René van Veldhuijzen en Jan Jaap Cannegieter een workshop verzorgd. In deze workshop kreeg je inzicht in of je organisatie voldoet aan de randvoorwaarden om te gaan automatiseren. Heb je het gemist en wil jij weten of jouw organisatie voldoet aan de randvoorwaarden? Neem contact op met René van Veldhuijzen.

NPS Score 31%

15 juli 2019

Wij vinden het belangrijk dat wij van meerwaarde zijn voor onze klanten. Dit jaar hebben wij dan ook gekozen om een Net Promotor Score (NPS)-enquête te verspreiden onder onze klanten. Binnen onze branche is de score 15% dus wij zijn heel erg trots op onze 31%. Ben jij benieuwd naar waarom onze klanten deze score geven, neem dan contact met ons op.

Zomerborrel Squerist 2019

11 juli 2019

Tijdens de zomerborrel staan wij stil bij hoe onze collega’s klanten en elkaar hebben verder gebracht en wat voor toffe dingen wij samen hebben gedaan. Dit alles doen wij onder het genot van een hapje en een drankje. Fijne zomer allemaal!

Jan Jaap @ Agile Testing Days US

25 juni 2019

In Chicago hebben Jan Jaap Cannegieter en Derk-Jan de Grood (Valori) hun tutorial ‘Test Management in Agile’ verzorgd.

Test Automation Days 2019

19 & 20 juni 2019

Het thema van de Test Automations Days 2019 was ‘Test Automation in a Continuous World’. Als founding partner waren wij ook dit jaaraanwezig met onze Squerist Stand.

Dit jaar hebben Richard Dekker en Albert-Jan van Blaaderen een presentatie verzorgd. Richard over ‘BDD and Mobile Testing: A Happy Marriage’ en Albert-Jan over ‘Continuous testing is healthy testing’.

Jeroen @ Expo QA 2019

18 juni 2019

De QA expo conferentie in Madrid is het internationale ontmoetingspunt voor professionals van software testing en quality engineering in Spanje en Europa. Jeroen Rosink heeft een presentatie gegeven met het onderwerp:’Tester! Plan your ride to the moon!.

Experience day 2019

5 juni 2019

Op 5 juni was de Squerist Experience Day. Tijdens dit event staat de relatie met de klant centraal. Naast de klant verder brengen staat Squerist ook voor de mens op 1. Dit betekent dat we naast hard werken ook tijd maken voor ontspanning.

Tijdens deze editie zijn wij met een gezelschap gaan koken tijdens een seizoensworkshop bij De Heeren van Driebergen.

Jeroen @ Testnet

15 mei 2019

Op woensdag 15 mei vond het TestNet voorjaarsevenement met als thema ‘Digitale Lente’ plaats. Zoals ieder jaar waren wij op TestNet aanwezig met onze Squerist stand.

Dit jaar heeft Jeroen Rosink een break out sessie verzorgd met als thema ‘IOT, AI, ML, mobiele apps, Business Intelligence, Big Data en Blockchain’.

Brian Engel @ Global Azure Bootcamp 2019

28 april 2019

Op 28 april heeft Brian te samen met Dominique, GijzenDMA, een presentatie gegeven tijdens Global Azure Bootcamp 2019.

De presentatie die zij hebben voorgedragen heette ‘Azure improves lead
time at Obvion’.

Interview Marjolein Pordon

2019

In 2019 is er een interview gehouden met Marjolein door TestNet. Het interview gaat over ‘De beste / slechtste testervaring van Marjolein Pordon’.

Jeroen Rosink @ TestCon2019

3 april 2019

Van 2 t/m 4 april vond TestCon 2019 in Moscou  Rusland plaats.

Dit jaar heeft Jeroen Rosink op 3 april een workshop gegevens met de titel ‘Exploratory testing and how to implement it in your organization’.

 

video's van Squerist
Video's

Hier kun je diverse video’s vinden over onze cultuur en video’s waarin kennis wordt gedeeld over ons vakgebied.

Squisine; kookworkshop voor verbinding op afstand

juni-juli-aug 2020

Squeristers eten heel erg graag samen. Vaak hebben wij samen met collega’s en klanten samen gekookt en gegeten. In de afgelopen tijd hebben wij om met elkaar verbonden te blijven Squisine video’s opgenomen en deze delen wij intern via Stream en extern via youtube. Kijk snel op ons youtube kanaal en abonneer jezelf zodat je op de hoogte kunt blijven!

Webinar Built-in Quality, growing towards a BIQ ambassador

24 juni 2020

Derk-Jan de Groot heeft tijdens TestinYu een webinar gegeven over waarom het belangrijk is voor organisaties om te kunnen vertrouwen op de kwaliteit van hun systemen. Built-in Quality geeft het vertrouwen om frequent releases te verzorgen.

Derk-Jan geeft een online tutorial tijdens STAREAST 2020

4 mei 2020

Derk-Jan de Groot heeft tijdens het STAREAST event een dagtutorial gegeven over Testmanagement in Agile. Bekijk hier een korte impressie

Webinar Exploratory Testing

 31 maart 2020

Op 31 maart heeft Jan Jaap Cannegieter een online presentatie gegeven op het proTEST event. Het webinar ging over Exploratory Testing. Zie hier de presentatie.

Webinar mobile test

6 januari 2020

Afgelopen maandag was de webinar van XBOsoft waarin Jan Jaap Cannegieter te gast was en gesproken heeft over de verschillende niveaus van mobile testing. Deze is nu online beschikbaar om terug te kijken.

Pre-TAD

18 juni 2019

Ieder jaar vind Test Automation Days plaats en op dit event delen diverse collega’s hun kennis. Voorafgaande aan TAD organiseren wij voor onze specialisten Pre-TAD. Tijdens deze avond krijgen onze sprekers de mogelijkheid om nog éénmaal zijn of haar verhaal te houden voor een publiek en hun kennis te delen met collega’s. Daarnaast krijgen alle Squeristers de mogelijkheid om kennis op te doen en hun mede collega te voorzien van feedback op hun verhaal en performance. Bekijk hier de sfeer impressie.

Webinar van Jan Jaap voor Eurostar Conferenties

26 november 2019

Op 26 november heeft Jan Jaap Cannegieter een webinar verzorgt voor Eurostar Conferenties. Het onderwerp is de misverstanden in test automatisering. Je kunt dit webinar bekijken via onderstaande knop.

Missie en Visie van Squerist

6 september 2018

Wie is Squerist? Wat drijft ons? In deze video zie je onze missie en visie.

Testen volgens Squerist

24 juli 2018

Onze visie op testen hebben wij in beeld gebracht. Bekijk de video en ontdek onze visie.
Artikelen
Artikelen

Hier kun je diverse artikelen vinden waarin onze specialisten kennis delen en die gepubliceerd zijn door vooraanstaande organisaties.

Artikel: ‘Role agreement in scaled multiple team organisation’. 

9 juni 2020

Tijdens XP2020 heeft Derk-Jan de Groot gesproken over ‘Role agreement in scaled multiple team organisation’. Voorafgaande aan dit event heeft hij een ervaringen rapport geschreven over dit onderwerp. Lees het hier.

Artikel: Data Citizen of the month

2 juni 2020

Deze maand staat Squerister Brian Engel in de nieuwsbrief van Collibra. Hij is verkozen tot ‘Data Citizen of the month’. Wil jij het artikel lezen? Klik dan op de button

Artikel: ‘Role agreement in scaled multiple team organizations’ in de Agile Alliance

21 mei 2020

Derk-Jan de Groot deelt in dit artikel zijn ervaringen en praktische tips over hoe je de verwachtingen op één lijn krijgt binnen een ‘scaled multiple team’ waar ieder team en manager zijn eigen mening heeft.

Artikel: ‘Coaching in the third wave of Agile’ in de Bits @ Chips

Maart 2020

In dit artikel schrijft Derk Jan de Groot over de drie golven binnen de Agile maturity en hoe je in de verschillende golven coacht.

Artikel: ’18 Questions to Ask for Better Backlog Refinement’ in Agile Connect

29 januari 2020

Derk Jan de Groot reikt in dit artikel achtien vragen aan Agile team. Met deze vragen kunnen zij in de ‘refinement fase’ een diepere discussie triggeren die ervoor zorgt dat items op de product backlog klaar zijn voor toekomstige sprints.

Artikel: ‘Squerist: Verandermanagement met menselijke maat’

11 september 2019

Voorafgaand aan onze aanwezigheid op CorporatiePlein op 26 september in Expo Houten heeft Steven van Voorst een interview gegeven.

Artikel: ‘Nieuwe rol van de Test Assurance Officer en Test Coach’

3 juni 2019

Op 3 juni is er op Stickyminds het artikel van Han Niessing en Jan Jaap Cannegieter gepubliceerd.

Han en Jan Jaap hebben ervoor gekozen om samen een artikel te schrijven over de nieuwe rol van de Test Assurance Officer en Test Coach.

Artikelen
Downloads

Hier kun je diverse downloads vinden met informatie over onze diensten en cultuur.

Agile Transities

16 augustus 2020

De Agile transitie die organisaties doormaken om hun Agility te vergroten raakt vele lagen van de organisatie. Er dient bewustzijn gecreëerd te worden bij de medewerkers ten aanzien van de beoogde verandering daarnaast moeten medewerkers opgeleid worden zodat zij conform de Agile werkwijze kunnen werken en moet de Agile werkwijze geïmplementeerd te worden.
Onze Agile coaches begeleiden organisaties bij hun Agile transitie. Aan de hand van coaching, trainingen
en advies zetten wij ons in om Agile te laten werken binnen de specifieke context van een organisatie om
daarmee de klantwaarde te vergroten. Lees hier bij welke vraagstukken wij kunnen helpen.

Test Role Optimalization Model

26 mei 2020

Het uit de tijd lopen van een release kan een gevolg zijn van een laag niveau van testen binnen het team. Met het Test Role Optimalization Model (TROM) de volwassenheid van het testproces in kaart brengen. De kracht van het rapport is dat er per rol uitgeschreven is wat het niveau is en op welke wijze dit verbeterd kan worden. Door de benadering vanuit rollen geeft het handvaten per individu. Daarbij benut TROM de kracht van de organisatie optimaal doordat het de medewerker centraal stelt. Voor meer informatie lees hier.

Product Risico Analyse voor Agile teams

24 mei 2020

In een Agile werkwijze wordt er verwacht dat iedereen betrokken is bij het kwaliteitsproces en het testen van het product. Het gezamenlijk vroeg onderkennen van de productrisico’s helpt om binnen de teams specifiek te kunnen sturen op risico’s en afspraken te maken over testen. Een Product Risico Analyse (PRA) is een goed middel om deze risico’s helder te krijgen en ervoor te zorgen dat kwaliteit vanaf het begin de juiste aandacht krijgt.

De workshop PRA in Agile is bedoeld voor organisaties of teams die in een transitie zitten van traditionele software ontwikkeling naar een Agile-werkwijze en/of meer grip op kwaliteit willen krijgen. In de flyer kun je hier meer over vinden.

Epische dag in Best Practices 2020 gids

17 april 2020

Super trots dat onze Epische Dag door Great Place to Work bestempeld wordt als Best Practice! In het hoofdstuk Vieren van de Best Practices Gids 2020 lees je hoe wij onze hele Squerist familie betrekken bij deze unieke dag.

Assessment Datakwaliteit Woning Corporaties

30 april 2020

In deze flyer staat beschreven welke uitdagingen wij zien bij Woning Corporaties op het gebied van Datakwaliteit. Daarnaast kun je lezen op welke wijze wij organisaties in een korte tijd inzicht geven op welk volwassenheidsniveau organisaties en medewerkers met datakwaliteit omgaan en waar te kunnen of moeten verbeteren

Squerist Magazine 2019

1 januari 2020

Dit jaar hebben wij een nieuwe editie uitgebracht van het Squerist magazine. In dit magazine kun je lezen wie wij zijn en wat onze cultuur is.

Squerist Magazine 2018

1 november 2018

Ieder jaar publiceren wij het Squerist magazine. In het magazine lees je niet alleen wie wij zijn en wat we doen, maar vooral op welke manier wij onze cultuur waarborgen.