iSTQI® CMAP Mobile App Testing – Foundation Level

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit de samenleving. Websites en applicaties hebben de weg naar de kleinere schermen gevonden en web development vindt steeds vaker plaats vanuit een ‘mobile-first’ gedachte. De opleiding CMAP Mobile App Testing – Foundation Level geeft een test introductie in de wereld van mobiele apps en websites.

Doelgroep:
Testers die willen weten welke uitdagingen er liggen bij het testen van webapps en mobiele applicaties.

Wat leer je in deze opleiding:
Tijdens de opleiding worden typen apparaten en apps toegelicht en komen er verschillende vormen van mobile testautomatisering aan bod. Als een belangrijk onderdeel worden diverse testtechnieken toegelicht waarbij sommige nieuw zullen zijn en andere al bekend maar bekeken worden vanuit een mobile dimensie. Na het volgen van deze opleiding ben je in staat om testkennis in te zetten voor het testen van mobiele apps en websites.

Studiebelasting:
De opleiding vindt plaast over 4 dagdelen. Met jou kunnen we bepalen over hoeveel dagen en welke periode we deze dagdelen verspreiden. Naast de contactmomenten wordt er verwacht dat je zelfstandig de slides nog een keer doorneemt als voorbereiding op eht examen.

Examen:
Het succesvol afronden van de opleiding wordt beloond met een officieel iSQI CMAP Mobile App Testing – Foundation Level® certificaat.

Benodigde voorkennis:
Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding is het belangrijk al kennis te hebben van:

– Testtechnieken
– Basis test terminologie
– Het verschil tussen functional en non-functional testen
– Het uitvoeren van activiteiten die onderdeel zijn van een standaard basis testproces.

Vooraf deelnemen aan een ‘foundation’ testopleiding zoals ISTQB Certified Tester – Foundation Level wordt van harte aanbevolen.

Kosten:
De kosten van het deelnemen aan een door ons verzorgde opleiding zijn afhankelijk de invulling die wij samen met jou aan de opleiding geven. Wil je een inschatting van de kosten voor jouw situatie, neem dan vooral even contact met ons op.