Squerist Blog Nieuws Online Inwerken

Squerister aan het woord: Amber over online inwerken: “Ik ken mijn collega’s alleen in pixels”

Situatie toen

Enkele maanden geleden stapte ik voor het eerst het Squeristkantoor in Veenendaal binnen voor mijn sollicitatiegesprek. Ik werd ontvangen met een glimlach en een hand en mocht plaatsnemen in de Tegeltjeskamer. Eén muur in deze kamer staat vol met tegeltjes en ieder tegeltje vertegenwoordigt een Squerister. Zo zag ik meteen welke mensen dit bedrijf maken. 

Door de glazen wanden en open ruimtes kreeg ik al een eerste indruk. Hier en daar werd overlegd en er hing een vrolijke, gedreven sfeer. Een aantal gesprekken later (met thee en appeltaart), een rondleiding en vele handen schudden verder was het rondik ging aan de slag bij Squerist! 

Dat de wereld er op mijn eerste werkdag compleet anders uit zou zien, had ik niet voor mogelijk gehouden. Want Corona, dat was toch dat Mexicaanse biertje?  

Situatie nu

Vlak voor ik bij Squerist begon, werd de impact van het covid-19 virus goed duidelijk. Sindsdien zijn scholen en horeca gesloten, staat de zorgsector aan de frontlinie en draagt de rest van Nederland een steentje bij door zoveel mogelijk thuis te blijven.  

Op mijn eerste dag reed ik dan ook alleen naar kantoor om mijn laptop op te halen. Het pand was, op twee collega’s na, volledig uitgestorven. Thuis startte ik op voor een online introductie en maakte ik kennis met het team via Microsoft Teams, het platform waarop alle Squeristers samenwerken. 

Via Microsoft Teams overleggen we regelmatig. Elke ochtend ‘zie’ ik mijn collega’s als we gezamenlijk opstarten. Wanneer uitleg of samenwerking nodig is, videobellen we 1-op-1. Door onze schermen te delenkijken we makkelijk met elkaar mee. Dat is echt een uitkomst, want zo kan ik toch goed ingewerkt worden.  

Hoe ga ik ermee om

Eerlijk is eerlijk, het is best gek om je collegavoornamelijk in pixels te leren kennen. Ik mis natuurlijk het samenwerken op kantoor, de lunches en de gesprekjes bij het koffiezetapparaatToch ben ik blij dat ik op deze manier aan het werk kan blijvenEn ook online kan het hartstikke gezellig zijn!  

We organiseren bij Squerist namelijk veel om de verbinding met elkaar te houdenZo bewegen we twee keer in de week tijdens de online lunch work-out’ onder begeleiding van Pieter Bulsink van Maverick Training, de personal trainer van Nils. Collega’s organiseren daarnaast online pubquizs en webinars. Eelke vrijdag sluit het team de week af met een online borrel. Hierdoor leer ik niet alleen mijn collega’s beter kennen, maar ook de cultuur van de organisatie.  

In hoog tempo ontdekken we dus nieuwe manieren van (samen)werkenNiemand weet hoelang deze situatie gaat duren, maar we krijgen nu wel de kans om te leren hoe het ook anders kan. En wie weet brengt dat werkend Nederland in de toekomst weer een stukje verder.

Wil je meer weten over mijn ervaringen? Laat het even weten in de comments of scan de QRcode om met mij te verbinden op LinkedIn. Ik daag mijn collega Denise uit om als volgende in deze reeks iets te delen over haar ervaringen. 

 

Amber-qr

Wie is deze Squerister?

Amber van Valburg

Als account manager is Amber vaak het eerste aanspreekpunt voor potentiële opdrachtgevers. Zij werkt hierin samen met onze specialisten om ervoor te zorgen dat de match tussen opdracht en specialist optimaal is.
Zij wordt gedreven door haar passie om zowel Squeristers als opdrachtgevers verder te brengen.

Scan de QR code om direct met Amber te linken.Naar de inhoud springen