Squerist Blog Nieuws Thuiswerken Met Kinderen

Squerister aan het woord: Denise over thuiswerken met kinderen: duidelijkheid is het toverwoord.

‘Goedemorgen mama’ hoor ik mijn jongste van drie zeggen terwijl ik een mailtje typ. Ik kijk op de klok en zie dat het 8:00 uur is. Dit betekent dat ik inmiddels al een uurtje aan de keukentafel achter mijn laptop zit. Ik lock mijn computer en zeg: ‘goedemorgen Annefleur, lekker geslapen?’. Hierna babbelen we wat en gaan wij samen ontbijten en ons klaarmaken voor de rest van de dag. Anderhalf uur later schuif ik weer achter mijn laptop aan de keukentafel.

Zo begon iedere dinsdag voor mij, een dag waarop ik standaard thuiswerk. Op een thuiswerkdag begon ik vroeg, ontbeet tussendoor met de kinderen en was vervolgens tot ongeveer 15:00 uur alleen thuis. Een enkele keer ging ik tussendoor van huis voor een meeting met een collega of zakelijke relatie. Aan dit alles kwam een einde op dinsdag 17 maart. Dit was de dag dat de scholen dicht gingen en ik verzocht werd zoveel mogelijk vanuit huis te werken.

Vakantiegevoel
Ik moet eerlijk bekennen dat ik sindsdien niet meer om 7:00 uur achter mijn computer zit. Ik start de dag op met mijn gezin, met de bijbehorende ‘files’ voor de badkamer en in de keuken. Wij zijn de afgelopen tijd met zijn zessen bij ons thuis, en dat geeft een vakantiegevoel. Wij zijn een samengesteld gezin waarbij de kinderen van mijn man normaliter doordeweeks bij hun moeder wonen. Dus wanneer iedereen langer dan de 2 dagen in het weekend hier is, betekent dat eigenlijk altijd dat het vakantie is. Het voelt voor mij dus alsof het schoolvakantie is, wat ervoor zorgt dat we later eten, de kinderen later naar bed gaan en dus ook mijn werktijden opschuiven.

Pas na het gebruikelijke ochtendritueel klap ik mijn laptop open aan de keukentafel. De grote dames vertrekken naar hun kamer voor hun schoolwerk en de jongste komt naast mij zitten met de tablet. Als een collega contact zoekt via Teams loop ik even met mijn laptop naar een andere ruimte om in alle rust te kunnen overleggen, maar na 5 minuten staat de jongste toch weer naast me. Als ik dan even op ‘mute’ klik en tegen haar zeg dat ze in de keuken wat te drinken mag pakken, wachten mijn collega’s gewoon even voor we verder gaan. Met dat wederzijds begrip zit het wel goed!

Inmiddels zijn wij 7 weken verder en nu is het echt schoolvakantie, dus de kinderen hebben geen schoolwerk. Zoals jullie wellicht al kunnen voorspellen, is werken aan de keukentafel nu niet meer zo efficiënt als vóór deze intelligente lockdown. Dus heb ik een bureau gemaakt op onze slaapkamer zodat ik mijzelf af en toe kan terugtrekken. Daarnaast hebben we als gezin afspraken gemaakt zodat mijn man en ik elk een aantal dagdelen per week gefocust kunnen werken. Op een whiteboard staat wie welk dagdeel gestoord kan worden. En we hebben een vast dagprogramma, met om 10:00 uur fruit eten, om 12:00 uur lunchen en om 15:00 uur een snack eten. En dit blijkt prima te werken.

 

Na een flink aantal weken thuiswerken, zijn dit de zaken die voor mij het beste werken:

– Zorg voor een duidelijke dagindeling voor iedereen.

– Zorg voor duidelijke afspraken met je leidinggevende.

– Zorg voor een ruimte waar je kan focussen op je werk.

– Houd balans tussen werk- en privé tijd.

Wil je meer willen weten over mijn ervaringen? Laat het even weten in de comments of scan de QR code om met mij te verbinden op LinkedIn. Ik daag Nils uit om als volgende in deze reeks iets te delen over zijn uitdagingen en ervaringen.

 

DGarcia

Wie is deze Squerister?

Denise Garcia

Als Branding & Relations Manager is Denise binnen Squerist verantwoordelijk voor marketing, evenementen en interne- en externe communicatie. Zij werkt samen met account managers en business unit managers om Squerist als sterk merk neer te zetten.
Denise wordt gedreven door een passie voor het samenbrengen van mensen en ideeën. Zij is hierbij in staat zowel haar eigen creativiteit als die van anderen optimaal te activeren.

Scan de QR code om direct met Denise te linken.Naar de inhoud springen