Squerist Blog Nieuws Impact Corona Werk Privéleven

Squerister aan het woord: Martin over de impact van Corona op werk en privéleven.

Sinds juni 2018 was ik namens Squerist werkzaam bij ThermoFisher in de wereld van wat men noemt, de ‘High End’ elektronenmicroscopen. Binnen deze opdracht hield ik me vooral bezig met de Metrios AX 4.0.

 

Mijn taak als T-shaped en quality minded Product Quality Assurance Officer was om te testen of de kwaliteit, geleverd door R&D, goed genoeg was om vrij te geven naar de fabriek en de service-organisatie. Het was tijdelijke rol en ondertussen leidde ik een interne medewerker op om dit werk van mij over te nemen.

Met de komst van Corona veranderde er echter veel voor mij. Toen het virus ons dwong om thuis te werken, gaf mij dat in eerste instantie de gelegenheid om testcases gedetailleerder uit te werken. Ik kan ook met trots zeggen dat ik mijn steentje heb bijgedragen aan een veilige wereld, want met een door ThermoFisher ontwikkeld onderdeel kunnen virussen zoals COVID-19 geautomatiseerd ingeladen worden op een microscoop.

Maar uiteindelijk was er geen ruimte meer om verder te gaan op dit project en zo eindigde een voor mij fantastisch tijd bij deze bijzondere opdrachtgever. Afscheid nemen van ontzettend leuke collega’s met wie ik een erg prettige, hechte Brabantse samenwerking had, zonder taart maar via Teams en een telefoontje… dat is niet hoe je het zou willen.  Het viel me zwaar, zeker gezien er ook een laatste uitje gepland was om afscheid te nemen van een gepensioneerde collega waar het zo prettig samenwerken mee was. Echt vreselijk…!!!!

Tsja, het (professionele) leven tijdens Corona…..

Persoonlijk heeft het een grote impact, omdat mijn geplande vakantie naar het land van mijn vrouw, Iran, in duigen valt. We zouden Iraans nieuwjaar vieren in Shiraz en naar een bruiloft in Teheran gaan. Zeker voor mijn vrouw een grote teleurstelling, aangezien ze haar familie al meer dan een half jaar niet heeft gezien.

Professioneel heeft het op mij geen grote impact. Net als in elke periode dat ik tijdelijk geen opdracht had, geeft het me de tijd mezelf verder te ontwikkelen tot T-shaped tester. Er zijn verschillende trainingen nu gratis beschikbaar gesteld door aanbieders en op het moment volg ik onder andere een masterclass JAVA.

Beste mensen….blijf veilig en zorg goed voor elkaar….  Want ik mis het menselijke contact zoveel!!

Wil je meer weten over mijn ervaringen? Laat het even weten in de comments of scan de QR code om met mij te verbinden op LinkedIn. Ik daag Steven van Voorst uit om als volgende in deze reeks iets te delen over zijn uitdagingen en ervaringen.

 

(Na het schrijven van deze blog bleek dat Martin toch weer aan de slag kon bij ThermoFischer, waar hij heel blij mee is.)

 

martin-qr

Wie is deze Squerister?

Martin van Genderen

Martin heeft door zijn elektronica achtergrond veel ervaring met complexe high tech systemen en industriële software. Met zijn doorzettingsvermogen en enthousiasme komt hij samen met onze opdrachtgevers tot praktische oplossingen.

Scan de QR code om direct met Martin te linken.Naar de inhoud springen