Squerist Blog Nieuws Tijdelijk Gebrek Bewegingsvrijheid

Squerister aan het woord: Nils over de vier voordelen van een tijdelijk gebrek aan bewegingsvrijheid

We hadden vrijheid, vóór de intelligente lockdown. Mijn moeder appte laatst in onze familie app, waarin we dagelijks even allemaal laten weten hoe het ons vergaan is: “Je realiseert je nu pas, nu je niet overal meer kan gaan en staan waar je wilt, hoe veel vrijheid je in je leven tot nu toe gehad hebt.” En ik realiseerde me gelijk hoe ontzettend waar het is wat ze zei.

Op dit moment zit een groot deel van de Nederlanders, en zeker die van boven de 60, in een intelligente lockdown. Voor mijn moeder betekent dat: van heel de hele wereld haar achtertuin naar niet verder kunnen dan haar mooie appartement in Nieuwegein.

Ik prijs mezelf gelukkig met een positieve kijk op het leven. Daarmee kan ik aan het tijdelijke gebrek aan vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt, ook zo de voordelen zien. Hierbij de vier grootste voordelen aan onze intelligente lockdown.

  1. Meer tijd.Mij is altijd geleerd dat je tijd niet kan besparen maar alleen goed kan besteden. Ik moet zeggen, dat ervaar ik nu serieus anders. De 50.000 kilometer die ik in een normaal jaar onderweg ben is geminimaliseerd. Als ik dit deel door gemiddeld 60 kilometer per uur door files etc. bespaar ik al snel een kleine 70 uur per maand. Daar komen nog eens zoveel uur per maand bij om anders te besteden doordat ik niet meer naar voetbalwedstrijden ga, mijn twee sportende kinderen nergens meer heen gaan en ik geen concerten en andere feesten meer kan bezoeken.
  2. Minder kilo’s. Het gebrek aan grote hoeveelheden horeca bezoeken die ook gepaard gaan met de kilometers (en ja ik mis de heerlijke lunches en alle gezellige etentjes echt heel erg en kan niet wachten tot ik er weer van mag genieten) èn het hebben van meer tijd, maakt een perfecte combinatie om meer te gaan bewegen en om gezond te gaan eten. Wat gelijk op de weegschaal een positieve impact heeft, evenals ook in de gehele energie huishouding.
  3. Verstilling en ruimte om te lezen. Nu is het met alles wat er aan de hand is best een intense periode. Net als anderen maak ik me zorgen over de gezondheid van mijn naasten en we werken hard om Squerist goed draaiende te houden. Toch merk ik dat, doordat ik een groot deel van de dag op dezelfde plek ben, er veel ruimte is om na te denken en rustig te lezen.
  4. Rijk gezinsleven. Tjonge, wat mis ik de mensen om me heen. Het missen is vol en puur. En ja, via sociale media en online zijn we vol in contact, maar in dezelfde ruimte lachen, verhalen vertellen en nieuwe ervaringen maken: ik mis het! Daarnaast brengt het echter ook veel goeds in de relatie met de directe omgeving. Heerlijk om ze veel te zien! Van de ene op de andere week ben ik vanuit een rijk sociaal leven naar een rijk gezinsleven gegaan. Van drie avonden in de week samen aan tafel omdat er altijd wel iemand weg is, naar zeven dagen per week samen eten. Hierdoor merk je eens hoe waardevol de mensen om je heen zijn.

En ja, natuurlijk wil ik graag weer vrij zijn en naar buiten. Maar momenteel zijn de tijdelijke voordelen en nadelen wel aardig in balans.

Welke voordelen ervaar jij aan de intelligente lockdown?

Wil je meer weten over mijn ervaringen? Laat het even weten in de comments of scan de QR code om met mij te verbinden op LinkedIn. Ik daag Brian uit om als volgende in deze reeks iets te delen over zijn uitdagingen en ervaringen.

 

NvSchaik

Wie is deze Squerister?

Nils van Schaik

Nils is oprichter en eigenaar van Squerist. Bouwen aan een puur mensgericht gespecialiseerd bedrijf op het gebied van Business Process Management, Software Testing en Internet Security is wat hem drijft.

Scan de QR code om direct met Nils te linken.Naar de inhoud springen