Squerist Blog Nieuws Thuiswerken Met Kinderen

Squerister aan het woord: René van Veldhuijzen over thuiswerken met kinderen: “We zijn nu beter op de hoogte van hun lesstof.”

Langzamerhand versoepelen de regels omtrent de COVID-19 situatie en dat is goed nieuws. Niet dat ik veel te klagen heb; met mijn type werk is het weliswaar prettiger om persoonlijk contact te hebben, maar het online en thuis werken is gelukkig goed te doen. Terwijl ik thuis de kinderen opving met hun schoolwerk, was het voor mijn vrouw mogelijk om haar werk als verpleegkundig specialist in het ziekenhuis te blijven doen en zelfs extra diensten te draaien op de intensive care en de COVID-afdelingen. Overigens wil ik nog wel een lans breken voor de gezondheidszorg, maar dat is stof voor een andere blog.

De kinderen ondersteunen met hun schoolwerk was erg leuk om te doen. Sterker nog: het heeft ook menig voordeel opgeleverd. We zijn nu beter op de hoogte welke lesstof ze aangeboden krijgen, welke nieuwe/andere manieren van rekenen er zijn en we hebben ze een redelijke sprong kunnen laten maken op onderdelen waarop ze achter liepen. Want geef toe, thuis ben je praktisch een-op-een bezig en dat kunnen leraren natuurlijk niet.

Nu ze echter weer enkele dagen per week naar school gaan, wordt het plannen van de agenda weer belangrijker en lastiger, want voor mij is onze thuisagenda nog steeds leidend. Terwijl collega’s en klanten om je heen de draad weer buiten de deur op pakken en dan moeten die schema’s maar net passen op de afspraken die men wil maken. Je merkt wel dat de kinderen blij zijn weer naar school te kunnen, samen te zijn met vriendjes en vriendinnetjes die ze lang niet in het echt gezien hebben (alleen op het computerscherm) en weer fijn in de klas te zijn bij de meester of juf.

Het betekent wel dat je je elke dag een weg moet banen  langs linten, lijnen, borden en afzettingen rondom de school, die helpen de regels goed in acht te houden. En dat is maar goed ook, want ogenschijnlijk vergeten sommige mensen snel dat er nog steeds maatregelen van kracht zijn.

Deze week mogen de kinderen weer elke dag naar school. Zij verheugen zich daar flink op en ik eigenlijk ook wel, want dat geeft weer wat meer bewegingsruimte in de agenda om afspraken te maken buiten de deur. Van homeschooling en social distancing naar real schooling en distanced resocializing.

 

Wil je meer weten over mijn ervaringen? Laat het even weten in de comments of scan de QR code om je met mij te verbinden op LinkedIn. Ik daag Mariëtta uit om als volgende in deze reeks iets te delen over haar uitdagingen en ervaringen.

 

RvVeldhuijzen

Wie is deze Squerister?

René van Veldhuijzen

René is niet wie je zoekt, maar juist precies wie je nodig hebt. Hij brengt altijd dat beetje meer mee aan tafel, waardoor de werkzaamheden niet alleen ‘Done’ maar ‘Well Done’ zijn.
Zijn mix van inhoudelijke testkennis, test automation passie, management ervaring en persoonlijkheid maakt hem zowel bij Squerist intern als bij onze opdrachtgevers iemand die het verschil maakt in een team.
Met zijn ISTQB Advanced certificering als Test Automation Engineer op zak, helpt hij onze opdrachtgevers om Test Automation een succes te maken.

Scan de QR code om direct met René te linken.Naar de inhoud springen