Testimonial Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is een opleidingsorganisatie voor hoger onderwijs in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Er zijn vestigingen in Breda, Roosendaal, ‘s-Hertogenbosch en Tilburg. Claudia Vreeswijk is Product Owner van het project AvansOne.

 

Uitdaging

Voor studenten, docenten en medewerkers die tijdens hun studie of werk allerlei onderwijsgerelateerde of ondersteunende taken willen uitvoeren en informatie nodig hebben, heeft Avans in Mendix de app “Avans One” gebouwd. Dit is een flexibele, digitale omgeving die toegang biedt tot alle relevante informatie, communicatie en door Avans beschikbaar gestelde digitale toepassingen. De app is bedoeld voor ongeveer 33.000 studenten en 3.000 medewerkers. Tijdens het studiejaar maken veel verschillende studenten en medewerkers gebruik van de app.

 

Claudia Vreeswijk, product owner van de ontwikkeling van de app: ‘Zeker op momenten dat veel gebruikers toegang willen tot de app is het voor Avans essentieel dat de app goed blijft werken. Binnen Avans was er geen ervaring met het uitvoeren van performancetesten. Om zekerheid te krijgen dat de app en de infrastructuur geschikt zijn voor deze aantallen gebruikers heeft Avans Squerist gevraagd een performancetest uit te voeren.’

 

Verder brengen

Deze opdracht begon met het opstellen van gebruikersprofielen die nodig zijn voor de performancetest. In de profielen staat wat het verwachte gebruik van de app is; hoeveel gebruikers moet de app aankunnen en welke delen van de app bezoeken de gebruikers. Op basis daarvan zijn testscenario’s opgesteld die gebruikt zijn bij de performancetest. Nadat door de consultants van Squerist is bepaald met welke tools de performancetest uitgevoerd ging worden, hebben zij de testcases gemaakt en de performance- en loadtest voorbereid. Vooral het genereren van online load was een uitdaging, daar bood het testlab van Squerist uitkomst bij. Claudia Vreeswijk: ‘Gezien de druk voor livegang betekende dit dat er in korte tijd veel werk moest worden verricht en er snel geschakeld moest worden. De specialisten van Squerist waren hierin zeer flexibel. Zij hebben in de avonden en tijdens de vakantie continu tijd vrijgemaakt om dit proces voor Avans te begeleiden en te adviseren welke oplossingsrichtingen mogelijk waren.’

Maak kennis met Squerist

Verder brengen, dat is wat wij doen. In samenwerking met onze klanten en aangepast aan elke unieke vraag. Denk je dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen of wil je gewoon bij ons een keer een kop goede koffie komen drinken? Voel je vrij om contact met ons op te nemen en dan kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Squerist Expertise Koffie Opleidingen

"*" geeft vereiste velden aan

Naar de inhoud springen