Knab bank

Knab is de eerste onlinebank in Nederland. De bank werd opgericht in 2012. Er werken ongeveer 850 medewerkers. Wilco Smeets is IT Chapter Lead Daily Use. Hij is verantwoordelijk voor de technology stack van dagelijkse bankzaken en hij is daarnaast hoofd van het IT-personeel, van Engineers en testers tot (Principal) Software Engineers.

Uitdaging

 

Squerist Test Engineers draaien al jaren mee in het Back Office Scrum team om de functionele testen, integratietesten en performancetesten van het core banking systeem te verzorgen en de acceptatietesten te coördineren. Het systeem is het kloppende hart van de backoffice. Het is echter wel een wat verouderde applicatie met een specifieke code stack. Wat het ook heel complex maakte, was de grote hoeveelheid interfaces met de andere systemen van de bank. Daar zat de grootste uitdaging op het gebied van testen. Vanwege het belang van het systeem voor de dagelijkse bankzaken moet het testen van nieuwe features goed gebeuren. Tegelijkertijd zijn de regressietesten van essentieel belang.

 

Verder brengen

 

Tijdens de volledige herbouw van het technische framework van de applicatie hebben de Squerist Test Engineers het systeem volledig door getest. Dit was een langlopend traject dat bestond uit het testen van nieuw opgeleverde delen en het opbouwen en uitvoeren van de regressietesten. Nieuwe releases mogen immers geen impact hebben op bestaande functionaliteiten. Om de efficiency te verhogen, is de regressietest geautomatiseerd. Hiermee werd veel tijd (en geld) bespaard en ontstond er continu inzicht in de kwaliteit van het systeem. Naast het testen hebben de Squerist Test Engineers ook andere zaken opgepakt. Wilco Smeets: “Het is mooi om te zien dat de medewerkers van Squerist verder kijken dan hun taak. Zo speelden ze ook een rol in het managen van de afhankelijkheden. In een degelijk complex project met veel externe partijen en een interne klant was dat erg belangrijk.” Ook hebben ze, als dat zo uitkwam, andere rollen opgepakt. Voorbeelden hiervan zijn het vervangen van de projectleider of het vervullen van de Product Owner rol. Er lag ook regelmatig een hoge druk op de medewerkers. Op die momenten waren de Squerist consultants ook erg betrokken bij het team. Wilco: “De Squerist medewerkers kun je met een taak op pad sturen, dan komt het altijd goed. De bereidheid een stapje extra te zetten en hun flexibiliteit zijn best uniek voor een externe partij.”

Maak kennis met Squerist

Verder brengen, dat is wat wij doen. In samenwerking met onze klanten en aangepast aan elke unieke vraag. Denk je dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen of wil je gewoon bij ons een keer een kop goede koffie komen drinken? Voel je vrij om contact met ons op te nemen en dan kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Squerist Expertise Koffie Opleidingen

"*" geeft vereiste velden aan

Naar de inhoud springen