Software testen

Het testen van software is het 'Indiana Jones'-avontuur van de digitale wereld. Software testers verkennen de verborgen en verraderlijke paden in de softwarejungle, op zoek naar ravijnen en onbegaanbare wegen. Net als Indiana Jones zoeken ze niet alleen naar wat voor de hand ligt, ze vinden valkuilen die anderen over het hoofd zien. Het testen van software is niet zomaar een alledaagse taak, het is een opwindende expeditie, een avontuur waarin software testers de rol van ontdekkingsreizigers spelen en voor een veilige en stabiele softwarewereld zorgen.

Nieuwsgierig naar onze succesverhalen?

Functioneel Testen

Functioneel testen is als een uitgebreid etentje waarbij het hele menu onder de loep wordt genomen. Terwijl elk gerecht wordt geserveerd, letten de critici nauwlettend op het uiterlijk, het aroma en de smaak. De chef-koks hebben gedetailleerde recepten verstrekt en de critici controleren of die zijn nageleefd, maar vragen zich ook af of de gerechten wel bij elkaar en bij het restaurant passen.

Meer weten?

Test Automatisering

Testautomatisering is alsof je een onvermoeibare robot hebt die de kwaliteit controleert in de softwareontwikkelingskeuken. Stel je voor dat je een chef-kok bent die regelmatig hetzelfde complexe gerecht maakt. In het verleden moest je elk ingrediënt en elk gerecht telkens weer op smaak testen om er zeker van te zijn dat het perfect was. Met testautomatisering beschik je nu over een betrouwbare robot die niet alleen elk ingrediënt proeft, maar ook het recept steeds opnieuw nauwgezet controleert, zonder moe of afgeleid te worden. Dit bespaart de kok niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat elk gerecht dat je serveert, altijd perfect is, hoe vaak je het ook kookt.

Meer weten?

LowCode testen

Als andere vormen van testen over Lego gaan, gaat low code testen over Duplo. Van een heleboel Legostenen kan je een groot blok maken, waarvan je dan nog wel even moet testen of al die steentjes wel goed op elkaar zitten. Bij Duplo is dat anders. De bouwblokken bestaan al, dus die hoeven niet meer getest te worden. Wat een low code tester doet is controleren of ze op de juiste manier gebruikt worden, of de kleur past en of verschillende bouwblokken samen een mooi en logisch geheel vormen.

Meer weten?

Performance testen

Een performance test is als het organiseren van een groot auto-evenement op een snelweg. Je bepaalt vooraf hoeveel auto's er meedoen, hoe hard ze moeten rijden en hoelang ze dat moeten volhouden. Het doel is om te testen of de snelweg, ook als het druk is, nog goed doorstroomt.

Meer weten?

Test Management

Testmanagement is als het dirigeren van een orkest, waarin verschillende muzikanten met verschillende instrumenten een ingewikkeld muziekstuk moeten spelen. De dirigent kent de instrumenten, de muzikanten en het muziekstuk en zet alle middelen zo in dat het gehele stuk naar behoren gespeeld wordt.

Meer weten?

Waar je ons tegenkomt

Je mag ons alles vragen!

Heb je vragen over onze diensten?

Neem dan contact op met Carin via: