Wij zijn een Great Place to Work®

Wij mogen onszelf officieel een Great Place to Work® noemen en zo’n titel kun je niet kopen. Wij hebben die eer van Great Place to Work® Nederland gekregen vanwege de tevredenheid van onze eigen medewerkers. Het betekent dat Squerist een bedrijf is waar vertrouwen en plezier centraal staan, waardoor iedereen het maximale uit zichzelf kan halen.
Great Place To Work, wat betekent dat nou echt?

Als Squerist zijn we officieel een Great Place To Work en daar zijn we hartstikke trots op. Toch krijgen we daar best veel vragen over. Wat betekent dat nou eigenlijk echt en wie bepaalt dat we ons zo mogen noemen? We vragen het aan Directeur Operations Mariëtta Löhmer.

“Great Place To Work is niet alleen een mooie titel, het stelt ook echt wat voor. Je kunt het niet kopen. De enige manier om af te dwingen dat je jezelf zo mag noemen, is door daadwerkelijk een goed en leuk bedrijf te zijn om voor te werken. Elk jaar krijgen onze medewerkers een vragenlijst die ze vrijwillig en anoniem kunnen invullen, waarvan de resultaten rechtstreeks naar Great Place To Work gaan. Dat is een onafhankelijke organisatie, wij hebben daar dus geen invloed op. Via die vragenlijst kunnen onze medewerkers aangeven hoe tevreden ze zijn met hun werk, de arbeidsomstandigheden, de cultuur binnen ons bedrijf en hun leidinggevenden. Je wordt pas een Great Place To Work als een aanzienlijk percentage van je werknemers de lijst heeft ingevuld en het gemiddelde cijfer dat je krijgt minimaal een zeven is. Ik ben er trots op dat het ons steeds weer lukt.”

Best Workplace 2022

Wat doen jullie om jullie medewerkers zo tevreden te houden?

“Het overgrote deel van onze medewerkers is consultant, dus die zien we niet elke dag bij ons op kantoor. Daarom organiseren we regelmatig activiteiten, borrels, feestavonden en zelfs een jaarfeest dat een heel weekend duurt. En als je jarig bent vieren we dat met een lunch. Maar nog veel belangrijker is dat we Squeristers persoonlijke aandacht geven. We willen weten hoe het met je gaat, in plaats van hoeveel we aan je verdienen. Die oprechte, persoonsgerichte aanpak heeft ertoe geleid dat we een organisatie zijn waar we eerlijk en open met elkaar omgaan, waar gelijkheid en kameraadschap heerst en waar we veel verder gaan voor onze medewerkers dan ik ooit ergens anders heb meegemaakt.”

Dat klinkt goed, maar uiteindelijk willen jullie toch ook gewoon geld verdienen?

“Dat hoor ik wel vaker en dat doet me denken aan iets dat gebeurde toen ik hier pas net in dienst was. Al die verhalen over goed zijn voor je mensen klonken best leuk, maar stiekem geloofde ik er helemaal niets van. Al snel maakte ik een situatie mee waarin een consultant heel graag naar de ene opdracht wilde, terwijl het financieel voor ons veel beter was als hij naar de andere opdracht zou gaan. Ik dacht te weten hoe dat zou aflopen, maar ik had het mooi mis. Zonder discussie werd gekozen voor de optie die het best voor de consultant was en precies dat ben ik steeds meer gaan waarderen hier. Wat we bij Squerist zeggen zijn geen holle frasen, we menen het echt. Natuurlijk willen we geld verdienen, we moeten wel, anders kan je als bedrijf niet bestaan. Maar we doen het nooit ten koste van het welzijn van onze mensen. Bij ons staat de Mens op 1, ook als dat betekent dat we daardoor zelf wel eens op 2 eindigen.”

Het gaat om jou als mens

Bij alles wat wij binnen Squerist doen, staat onze missie centraal om zowel onze medewerkers als opdrachtgevers verder te brengen door ze te ondersteunen in hun ontwikkeling.
0%
van de Squeristers vindt dat hun werk betekenis heeft en niet zomaar een baan is
0%
van onze medewerkers is tevreden met de manier waarop hun leidinggevende hen begeleidt
0%
van de Squeristers voelde zich snel welkom toen ze bij ons kwamen werken