Het verhaal van Gracilla Groevenstein

"Ik heb hier zoveel geleerd, daar ben ik echt trots op"

Gracilla werkte veertien jaar bij de KLM, toen ze tijdens een presentatie met Squerist in aanraking kwam. Ondanks dat de ICT een onbekende wereld voor haar was, besloot ze toch de overstap te maken.

Gracilla Groevenstein

Gracilla Groevenstein, werkzaam sinds 2022 bij Squerist als software tester

Hoe bevalt het werk als consultant?

“Heel goed, alhoewel het zeker niet vanzelf is gegaan. In het begin voelde ik me echt nog een junior. Kort nadat ik m’n opleiding bij Squerist had afgerond, begon ik met m’n eerste opdracht als software tester. Zowel het consultant zijn als het software testen waren nieuw voor me en als je daar ineens voltijd mee bezig bent, terwijl je thuis een man en twee kinderen hebt, is dat best heftig.”

Had je het idee dat je voor de leeuwen werd gegooid?

“Nee, absoluut niet. Gelukkig ben ik fantastisch begeleid door Squerist. Ik merk aan alles dat deze organisatie achter me staat. Als ik advies nodig heb over iets inhoudelijks op m’n opdracht, als ik gewoon even gezellig wil kletsen, maar ook als het echt even moeilijk is en het nodig heb dat ze me een hart onder de riem steken. Ik krijg hier steeds het gevoel dat ze het veel belangrijker vinden hoe het met me gaat, dan hoeveel omzet ik maak. Dat heeft me echt geholpen. Je voelt aan alles dat ze het menen.”

Je eerste jaar bij Squerist zit er inmiddels op, hoe kijk je daarop terug?

“Ik ben heel blij dat ik deze stap heb gezet. Het is een gezellig bedrijf, met leuke collega’s. Je ziet elkaar niet elke dag, want je zit niet allemaal op dezelfde opdracht, maar er worden regelmatig activiteiten georganiseerd waardoor je toch bij elkaar betrokken blijft. Wat m’n opdracht betreft, kan ik me bijna niet meer voorstellen dat ik me ooit een junior heb gevoeld, terwijl dat nauwelijks een jaar geleden is. Ik heb hier zoveel geleerd. Daar ben ik echt trots op!”

Verhalen van onze mensen?