Het verhaal van Ron Verzijl

"Je bent betrokken bij iets groots en zo voelt het ook"

Ron diende in Afghanistan als plaatsvervangend groepscommandant bij de infanterie en begon na z’n tijd in het leger zijn eigen sportschool. Toen hij die vorig jaar verkocht, kwam hij bij Squerist werken.

Ron Verzijl

Ron Verzijl, werkzaam sinds 2022 bij Squerist als software tester

Wat brengt iemand met jouw achtergrond ertoe software tester te worden en is dat niet een beetje saai als je zoveel actie gewend bent?

“Na jarenlang elke avond werken, was ik op zoek naar wat meer regelmaat, daarom ben ik wat anders gaan zoeken. Ik heb altijd al affiniteit met de ICT gehad, in het leger zat ik bij de militaire IT-tak. Wij werkten vaak met communicatie via de satelliet dus het was letterlijk van levensbelang dat alles goed functioneerde. Ik werk nu natuurlijk onder andere omstandigheden, maar toch zijn er overeenkomsten. Bij Squerist testen we ook of alles goed functioneert. Je maakt niet zoveel mee als in Afghanistan en dat is maar goed ook, maar toch is het niet saai, zeker niet zelfs.”

Ron had voor hij bij Squerist kwam werken een eigen sportschool

Toen je eenmaal besloten had de ICT in te gaan, heb je verschillende bedrijven overwogen. Je koos uiteindelijk voor Squerist. Waarom die keuze en hoe bevalt dat?

“Een maat van me uit het leger werkte hier al en was heel enthousiast. Hij heeft niets te veel gezegd, want de sfeer in het bedrijf is super en de persoonlijke touch merk je continu. Ze hebben me hier niet zomaar in het diepe gegooid. Ik heb een goede opleiding gekregen en kan me steeds verder ontwikkelen. Ik heb voor Squerist gekozen, omdat ze me hier echt iets te bieden hebben en ik ben blij dat ik die keuze gemaakt heb.”

Je zit nu als consultant op een opdracht. Wat doe je daar?

“Mijn huidige opdracht is bij een groot en bekend bedrijf dat een systeem laat ontwikkelen waar uiteindelijk het hele functioneren van de organisatie van afhangt. Met een team werk je samen toe naar de ‘go live’, de ingebruikname van dat systeem. Je test of alles werkt zoals het zou moeten werken en je bekijkt of alles op een logische manier functioneert. Het is best spannend, want het gaat echt niet vanzelf dat een systeem doet wat het moet doen. Daar gaat een hoop tijd en moeite in zitten, maar het geeft voldoening als het uiteindelijk iets moois oplevert. Je bent betrokken bij iets groots en zo voelt het ook.”

Verhalen van onze mensen?