Het verhaal van Mariëtta Lohmer

"Ik vind dit geweldig om te doen"

Mariëtta lacht in het echt nog harder dan op de foto en is op kantoor bij Squerist wereldberoemd vanwege haar kookkanaal ‘Squisine’, waar ze het liefst spaghetti vongole voor de kijkers klaar maakt. Ze werkt al acht jaar bij Squerist, waar ze in de functie van Directeur Operations als een tijger bewaakt dat niet de consultant, maar de Mens op 1 staat. Tijdens het onafhankelijke, vrijwillige en anonieme GPTW-onderzoek, werd ze door de werknemers van Squerist gewaardeerd met een bijna Noord-Koreaans ogende score van gemiddeld tien van de tien punten.

Mariëtta Lohmer

Mariëtta Lohmer, werkzaam sinds 2015 bij Squerist als Directeur Operations

Ze schijnen je hier aardig te vinden. Hoe denk je dat dat komt?

“Ten eerste doet het me natuurlijk goed gewaardeerd te worden door de mensen waar ik hard mijn best voor doe.Ik denk dat het deels komt doordat het mijn passie is mensen vooruit te helpen. Daar word ik blij van. Maar ik heb die waardering ook te danken aan wat voor organisatie Squerist is. Hier behandelen we iedereen als mens, niet als omzet, punt uit. Dat is geen leeg zinnetje dat we af en toe roepen en dat niets blijkt te betekenen als het er op aan komt. De menselijkheid en het respect voor elkaar, wie je ook bent, zitten diep in de organisatie verweven. Daarom voel ik me hier zo goed op m’n plek en ik denk dat onze mensen dat aanvoelen.”

Je hebt Frans gestudeerd en bent uiteindelijk in de ICT terechtgekomen. Hoe is dat gegaan?

“Ik vind het zo interessant wat voor route een mens soms moet afleggen voor die op de juiste plek is aangekomen. Toen ik ging studeren was het mijn ambitie bij de EU in Brussel te gaan werken. Als je dat wilt is het een slimme keuze je te specialiseren in de Franse taal. Toen ik eenmaal in het echt met Brussel te maken kreeg, kwam ik er al snel achter dat het toch niets voor me was.”

Hoe kom je van de bureaucratie van Brussel terecht achter een bureau bij Squerist?

“Daar zat behoorlijk wat tijd tussen. Toen ik wegging uit Brussel heb ik een assessment gedaan om te onderzoeken wat nou echt bij me past. Daar kwam uit dat ik in het onderwijs of in de zorg moest gaan werken. Dat leek me allebei niets, dus die uitslag heb ik genegeerd. Via een aantal tussenstops, bijvoorbeeld in functies in de sales, kwam ik uiteindelijk bij Squerist in deze functie terecht, waar opvallend genoeg juist dat onderwijs en die zorg centraal in staan. Ik wil graag weten hoe het met onze mensen gaat en wat ze beweegt en dan niet alleen maar op een oppervlakkige manier. Ik bouw een echte band met ze op en op een gegeven moment vertellen ze me alles. Daar zit iets van zorg in. Daarnaast is het mijn passie mensen verder te brengen, ze te motiveren dingen te leren die bij ze passen en dat heeft weer een link met het onderwijs. Dat assessment klopte, het duurde alleen even voor ik dat besefte. Ik vind dit geweldig om te doen!”

Verhalen van onze mensen?